Øker kampen mot kjønnslemlestelse

Statsråd Karita Bekkemellem (Ap) vil legge flere penger på bordet i kampen mot kjønnslemlestelse og tvangsekteskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun vil også gi selvstendig næringsdrivende full rett til svangerskaps- og foreldrepenger.

Barne- og likestillingsministeren foreslår en samlet økning på 88 millioner kroner til kampen mot kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Av denne økningen er det foreslått 18 millioner til tiltak mot kjønnslemlestelse og 70 millioner mot tvangsekteskap.

En annen satsing fra departementet er at det fra 1. juli neste år vil gi selvstendig næringsdrivende full rett til svangerskaps- og foreldrepenger på linje med arbeidstakere. Dette skal gjøre det lettere for selvstendig næringsdrivende å kombinere jobb og omsorg for barn. Kostnaden er beregnet til 60 millioner kroner i 2008.

Bekkemellem vil dessuten styrke det statlige barnevernet med netto 190 millioner og kompetanseprogrammet for kommunalt barnevern med 10 millioner kroner. Styrkingen av barnevernet er en videreføring av den økningen som ble foretatt i Revidert nasjonalbudsjett 2007. Samlet har regjeringen med dette økt rammen for det statlige barnevernet med over 700 millioner kroner siden den tok over.

Regjeringen vil videreføre satsingen på å bekjempe fattigdom blant barn og unge gjennom den såkalte storbyordningen, og avsetter 31,5 millioner kroner. (©NTB)

Personvernpolicy