Høyre: – Regjeringen bryter skatteløftene

Regjeringen svikter de store oppgavene og bryter samtidig skatteløftene sine, mener Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Regjeringen lovet å ikke øke skattene ut over 2004-nivået. Med dette budsjettet bryter regjeringen sitt skatteløfte. Skatteinntektene øker med hele 35 milliarder kroner fra 2007 til 2008, påpeker Sanner.

Dette er uredelige påstander, mener statssekretær Geir Axelsen (Ap) fra Finansdepartementet.

– Han gir inntrykk av at regjeringen øker skattenivået med 35 milliarder kroner, og at vi dermed bryter skatteløftet. Dette er helt feil. Skattenivået er tilbake på samme nivå som i 2004. Når skatteinntektene øker, skyldes det at det går godt i norsk økonomi. Å forsøke å skape dette feilaktige inntrykket, er uredelig, mener Axelsen.

Høyre mener regjeringen svikter også på mange andre områder.

– Ingen annen regjering har hatt større økonomisk handlingsrom enn dagens regjering. Den overtok en økonomi i sterk vekst og i god orden. Likevel svikter regjeringen de store oppgavene, sier Sanner.

Høyre etterlyser blant annet mer satsing på fornybar energi, forskning og kunnskap. Partiet mener også at regjeringen ikke tar folks hverdagsproblemer alvorlig.

– Budsjettet bidrar ikke til å stoppe renteøkningene, det bygges for lite veier og det blir ikke flere politifolk i gatene, avslutter Jan Tore Sanner. (©NTB)

Personvernpolicy