KrF: – Budsjettet mangler retning

– Den rød-grønne regjeringens budsjettforslag er retningsløst og bærer preg av kompromisser, mener Kristelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tidligere regjeringspartiet er skuffet over flere av områdene i budsjettforslaget som finansminister Kristin Halvorsen (SV) la fram fredag. KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen er kritisk på en rekke punkter.

– Noe av det mest skuffende med budsjettet er den manglende satsingen på innenlandske klimatiltak. Vi hadde håpet at regjeringen ville leve opp til egen retorikk og gitt dette området et skikkelig løft, sier Syversen.

KrF savner mye i budsjettforslaget og mener spesielt de svakerestilte rammes og peker på barnefamilier med dårlig økonomi. Han savner også konkret satsing på utdanning og forskning.

– Det som trengs i skolen er ikke flere timer, men å fylle dagens timer med flere lærere og bedre oppfølging av den enkelte elev, sier han.

På den andre siden er KrF fornøyd med at regjeringen ikke kutter ytterligere i kontantstøtten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus