Et budsjett for fellesskap og miljø

Et budsjett for fellesskap og miljø
Et budsjett for fellesskap og miljø

En opplagt og smilende finansminister Kristin Halvorsen (SV) beskrev årets forslag til statsbudsjett som et tydelig politisk budsjett da hun møtte pressen på vei hjemmefra tidlig fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

- Frp:-De svake taper

- Kommunene får 6,2 milliarder kroner mer

- Bistand til fattige land øker igjen

- Bellona: - Budsjettet ikke som folk forventet

- Barnehageprisen fryses

Klokka 10 la Halvorsen fram den rødgrønne regjeringens forslag til neste års statsbudsjett. Enkelte biter er lekket ut, men de store tallene har regjeringstoppene holdt for seg selv.

- Dere får dem ikke nå heller, sa en lattermild Halvorsen til et småhutrende pressekorps som hadde møtt opp utenfor bygården der hun bor på Grünerløkka på Oslos østkant. Klokka var knapt passert halv sju, og finansministeren ba journalister og fotografer om å dempe seg så naboene kunne sove videre.

Profil

Selv om hun ikke ville røpe detaljer fra budsjettet, sa Halvorsen at det er et budsjett med tydelige prioriteringer og klar politisk profil.

- Jeg er fornøyd med helheten. Dette er et tydelig budsjett for fellesskap og miljø. Det er et veldig godt miljøbudsjett på mange områder, og det skulle bare mangle, fordi klimaproblemene er en av de største utfordringene vi står overfor. Men nå er dette et budsjett for 2008, og klimatrusselen er ikke over på et år, sa finansministeren.

Hun understreket også at miljøkampen ikke kan utkjempes i ett departement, men at miljøvernminister Helen Bjørnøy likevel kan utpekes som en av vinnerne.

Miljøvinner

- Den tid er over da man kunne ha et miljøbudsjett hvor man la noen små millioner på toppen og smykket seg med det. Nå må vi tenke miljø på alle områder, så miljøvernministeren har seiret på veldig mange budsjettområder. Hun har en kjempejobb med å få de andre statsrådene med i miljøkampen, sa Halvorsen før hun startet på neste etappe av morgenrunden.

En rekke radio- og TV-studioer skulle besøkes før hun kunne ta fatt på sisteetappen inn på Stortinget - for endelig å ta statsbudsjettet for 2008 opp av den svarte veske.

- Da kan endelig debatten starte, og den debatten gleder jeg meg til. Det er jo viktig å invitere Stortinget til å være med å diskutere, særlig klimaspørsmål, for her krever det litt mot å ta de grepene som er nødvendige, sa finansministeren. (©NTB)

Personvernpolicy