Flere angrer på kontoer i utlandet

Flere angrer på kontoer i utlandet
Flere angrer på kontoer i utlandet

Oslo ligningskontor opplever en formidabel økning i henvendelser om skjulte formuer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen av familien Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har fått konsekvenser. Nå opplever Oslo ligningskontor en formidabel økning i henvendelser om skjulte formuer.

Årlig får ligningskontoret henvendelser fra en til to personer om muligheten til å registrere utenlandske formuer som ikke er oppgitt til norske skattemyndigheter.

Etter avsløringen av Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har imidlertid henvendelsene fra angrende syndere mangedoblet seg, skriver NA24.

Den siste tiden har Oslo ligningskontor registrert 17 nye saker hvor folk har meldt inn formuer som har vært skjult for norske skattemyndigheter.

– Vi har aldri hatt så stor pågang. Det er ofte advokater som kontakter oss på vegne av klienter, hvor de lufter at det kan være aktuelt å ta hjem pengene, sier ligningssjef i Oslo, Jan Egil Kristiansen.

Den største posten kom fra en advokat som hadde plassert 40 millioner kroner i en sveitsisk bank. Siden han kontaktet skattemyndighetene selv slapp han å betale straffeskatt på opptil 60 prosent, og endte med å betale 1 prosent og renter av skatten som ikke var betalt i de årene pengene var skjult i Sveits. (©NTB)

Personvernpolicy