Lover at etiske verdier skal prege StatoilHydro

Lover at etiske verdier skal prege StatoilHydro
Lover at etiske verdier skal prege StatoilHydro

Etiske verdier og åpenhet skal prege StatoilHydro, lovet konsernsjef Helge Lund da han mandag møtte 1.600 tidligere Hydro-ansatte på Sandsli i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lund besøkte både Stavanger, Bergen og Oslo mandag og holdt allmannamøter. Møtet i Bergen ble overført med lyd og bilde til alle det nye selskapets avdelinger på sjø og land.

Konsernsjefen fikk en noe annen start på dagen enn han hadde ønsket takket være nyheten om at det er oppdaget forhold som kan dreie seg om korrupsjon i et tidligere Hydro-engasjement i Libya.

Etiske verdier

Da han møtte sine nye ansatte i Bergen tok Lund opp Hydro-Libya-saken. Han sa at dette var noe Statoil ikke kjente til og at saken nå skal granskes eksternt før han vil kommentere den nærmere.

På et møte med pressen før allmannamøtet sa Lund at han mener det nye selskapet skal kunne gjøre forretninger også i det han kalte krevende land uten å komme i konflikt med selskapets etiske regelverk.

Overfor de ansatte la han vekt på at StatoilHydro skal holde sine etiske verdier høyt:

- Vi skal ut og konkurrere, og vi skal vinne på den riktige måten. Vi skal aldri jukse. Er det konflikt mellom etikk og forretningsdrift går etikken foran, lovet konsernsjefen.

Roste ansatte

- Jeg er veldig stolt og glad for den innsatsen organisasjonen har gjort siden fusjonen ble bestemt 18. desember. Jeg er takknemlig for den innsatsen dere alle har lagt ned, sa Lund.

- Tidlig i prosessen var jeg litt engstelig. Alle utfordringene virket overveldende. Men dere har fjernet all tvil jeg måtte ha hatt, sa Lund til de ansatte, og la til at han tar det som en bonus at mediene har funnet så lite intern splid å skrive om.

Åpenhet

Helge Lund oppfordret sine ansatte til å være med og utvikle en bedriftskultur basert på åpenhet og samarbeid.

Evnen til å samarbeide blir avgjørende for StatoilHydro. Den som ikke vil samarbeide vil ha magre vekstvilkår i det nye selskapet, sa Lund, som også mente at det er flere likhetene enn forskjeller i bedriftskultur mellom Statoil og Hydro. (©NTB)

Les også:

- Vil ha ekstern granskning av mulig korrupsjon

- StatoilHydro på børsen

- Uregelmessigheter i Hydros Libya-engasjement

- Varsler høring om lederutnevnelse i StatoilHydro

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus