Olin taper penger

Olin taper penger
Olin taper penger

Produksjonsselskapet Speranza AS går med underskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Regissør Margreth Olin.

Margreth Olin og samboer Thomas Robsahms produksjonsselskap Speranza Film AS sliter med røde tall. I fjor tjente selskapet 1.5 milllioner kroner mindre enn året før og fikk et samlet underskudd på 164.196,- kroner, mens det negative driftsresultatet for 2006 ble på om lag 200.000,-.

Margreth Olin ønsker ikke å kommentere fjorårets regnskap og henviser ABC Nyheter til samboeren som eier de resterende 50 prosent av selskapet.

Men til tross for gjentatte henvendelser har det ikke lyktes ABC Nyheter å komme i kontakt med Speranza Films daglige leder Thomas Robsahm som selv tok ut mer enn 665.000,- kroner i lønn og andre naturalytelser fra selskapet i fjor.

Milliongjeld

Speranzas kortsiktige gjeld økte med nesten 7 millioner kroner i 2006 og er i det siste regnskapet notert til 16,7 millioner.

Selskapets revisor har også funnet det nødvendig å presisere i sin beretning for 2006 at selskapet «ikke har tilstrekkelig med midler innestående på egen konto til å dekke skyldig skattetrekk».

Egenkapitalen i selskapet var ved årsskiftet mer enn halvert og på kun 44.123,- kroner.

Likevel konkluderer styreleder Robsahm i sin årsberetning at «forutsetningen for fortsatt drift er til stede».

Kun 500 betalende

Storsatsningen fra Speranza i fjor var kino-dokumentaren «It’s hard to be a rock’n roller» som handlet om bandet «Merkesteinane» som er en institusjon i det sunnmørske musikklivet.

Denne filmen ble sett av 20.640 mennesker.

Olins egen kortfilm fra i fjor, «Lullaby» ble derimot kun sett av 500 kinogjengere.

Til sammenligning ble «Ungdommens Råskap» fra 2004 sett av hele 59.000 mennesker på kino.

Speranza AS produserer både spillefilmer, dokumentarfilmer, tv-produksjoner og kortfilmer. Selskapet er kanskje mest kjent for dokumentarfilmer som «Kroppen min» og «Ungdommens råskap».

Les også:

- Økonomisk tap for kritikeryndlinger

Personvernpolicy