Rune G. i oppløsning

Rune G. i oppløsning
Rune G. i oppløsning

AP-toppens selskap Rune G. AS oppløses. – Tjente ikke nok, sier Rune Gerhardsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerhardsen opprettet selskapet Rune G. AS i 2002 for å drive med seminar- og foredragsvirksomhet.

- Jeg opprettet selskapet da jeg ikke hadde annen jobb. Det var etter at jeg blitt nominert til Oslo bystyre og valgte å forlate min stilling i Geelmuyden.Kise. Jeg sluttet der fordi jeg mente det var uheldig å være tilkoblet et så profilert selskap, sier AP-toppen til ABC Nyheter.

Selskapet har siden starten hatt små inntekter. I 2003, som var det året med mest virksomhet i selskapet, var inntektene til Rune G. AS på 172.552 kroner, mens overskuddet samme år var på 63.376 kroner.

Etter det har det vært lite aktivitet og enda mindre overskudd, derfor velger Gerhardsen nå å oppløse selskapet:

- Jeg gjør så lite i selskapets regi at det stort sett bare er nok til å dekke kostnader til regnskapsfører og revisor.

- Det jeg skal fortsette å gjøre av seminar og foredrag kan jeg gjøre som enkeltstående oppdrag og skatte av direkte. Nå er jeg dessuten valgt for en ny periode og da er det like greit å fade ut, sier Gerhardsen.

Under valgkampen i høst fikk Rune Gerhardsen kritikk for sin dobbeltrolle, der han på den ene siden er heltidspolitiker, og på den andre siden tar betalt for å gi bedrifter og organisasjoner råd om hvordan de kan påvirke politikere, gjennom selskapet Rune G. AS.

I 2005 var selskapets inntekter på 101.217 kroner, mens overskuddet var på 50.147 kroner. Dette ble redusert til 71.271 kroner i inntekter og 31.880 kroner i overskudd i 2006.

Rune G. AS har ingen ansatte.

Personvernpolicy