Økokrim etterforsker legemiddelgiganter

Økokrim avla både Norsk Medisinaldepot og AstraZeneca et besøk fredag i forbindelse med etterforskningen av tre legemiddelgrossister som er mistenkt for prisjuks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Økokrim har vært på besøk hos Norsk Medisinaldepot. Dette dreier seg om forhold som går fire år tilbake i tid, sier administrerende direktør i Vitusapotek AS og Norsk Medisinaldepot, Kjell Paulsrud, til NA24.no.

Kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy i AstraZeneca bekrefter overfor E24.no at Økokrim besøkte legemiddelprodusenten fredag.

- De sa at det var i anledning den saken som de har reist mot grossistene. Dette var en tredjepartsransaking, vi er ikke mistenkt i saken, sier Arnøy.

Økokrim satte i gang etterforskning etter mistanke om prisjuks med medisiner i 2003 og 2004. Først ble saken henlagt, men etter en ny anmeldelse tre år senere ble den tatt opp igjen. Staten kan ha tapt over 100 millioner på det påståtte prisjukset.

Både de tre grossistkjedene og en rekke legemiddelfirmaer har tidligere avvist at de har trikset med priser, eller at avtalene er ulovlige.Økokrim har ikke kommentert saken. (©NTB)

Personvernpolicy