Hevder regjeringen vil gi skattelette til rederiene

Regjeringen vil gi flere milliarder kroner i skattelette til rederinæringen i forbindelse med framleggingen av statsbudsjettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Regjeringen vil også gjøre det mulig at deler av rederinæringens skattegjeld skal kunne avskrives. Det skal ifølge NRK være et resultat av budsjettforhandlingene i regjeringen.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV), vil ikke kommentere opplysningene.

– Saken vil komme i statsbudsjettet 5. oktober, får NTB opplyst.

Enige

Ifølge NRK skal regjeringen ha bitt enig om en langsiktig rederiskatt på linje med den EU-landene har, en relativt lav skatt beregnet på tonnasje. Etter EUs retningslinjer kan land unnlate å beskatte inntektene til sjøfolk og overskuddet til rederiene.

Dette vil gi rederiene skatteletter på mellom 3 og 5 milliarder kroner. Forutsetningen er at man har sine salgsavdelinger og organisasjoner i vedkommende land.

Oppsamlet kreditt

Den andre biten knytter seg ifølge NRK til oppsamlet skattekreditt siden 1996 – opptil 21-22 milliarder kroner. Regjeringen skal ha kommet fram til en modell som blant annet innebærer at man får trukket fra den gjelden hvis man investerer i miljørelaterte tiltak i skipsnæringen, men det innebærer også en nedbetaling av gjelden over en viss periode.

Rederiforbundet har tidligere sagt at det er viktig å gi næringen konkurransedyktige betingelser. (©NTB)

Personvernpolicy