Krever strengere straff for sponsortopper

Krever strengere straff for sponsortopper
Krever strengere straff for sponsortopper

  Økokrim krever strengere straff for Sponsor Service-gründer Terje Bogen og økonomidirektør Mark Sjuve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Økokrim krever syv års fengsel for Sponsor Service-gründer Terje Bogen.

I august i fjor ble Bogen og Sjuve funnet skyldig i grovt bedrageri, økonomisk utroskap og brudd på regnskapsloven i Oslo tingrett.

Tingretten fant Bogen skyldig i urettmessig å ha inntektsført kontrakter til en verdi av 55 millioner kroner, og dermed påført både banken og selskapets eiere store tap da Sponsor Service gikk konkurs.

Nå krever Økokrim henholdsvis syv og fire års fengsel for de to, melder NA24.

Det er en økning fra dommen i tingretten, der Bogen ble dømt til fem års fengsel, mens Sjuve slapp med ett år, hvorav ni måneder ble gjort betinget.

- Vi har påstått domfellelser for tre poster for Bogens del og to på Sjuve som de ble frifunnet for i Oslo tingrett, sier førstestatsadvokat Gunnar Holm Ringen i Økokrim til NA24.

Ankesaken har pågått i Borgarting lagmannsrett hele uken. Torsdag krevde Økokrim i tillegg fem års rettighetstap - retten til å være daglig leder, ha ledende stilling eller å inneha styreverv - for Terje Bogen, og inndragning av vel 800.000 kroner i «urettmessig utbetalt bonus».

Bogens forsvarer Harald Stabell sa tidligere i uken at han vil argumenterer med at de frifinnende punktene fra Oslo tingrett skal stå, og at fengselsstraffen reduseres.

Saken avsluttes med forsvarernes prosedyrer fredag.

Personvernpolicy