Magesjau kostet millioner

Magesjau kostet millioner
Magesjau kostet millioner

Hurtigruten ASA leverer et positivt resultat, men kanselleringer og virusutbrudd kostet selskapet 30 millioner kroner i andre kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Det nyeste skipet til Hurtigruten Group, MS Fram ble i sommer overlevert til rederiet i Monfalcone i Trieste i Italia. Skipet er med sine 114 meter mindre enn de sist bygde tradisjonelle hurtigruteskipene, men spesialtilpasset unike farvann.

Foto: Hurtigruten Group / SCANPIX.

Oslo (NTB): Selskapet har et resultat før skatt på 102 millioner kroner, 11 millioner mer enn i samme kvartal i fjor.

Konsernets driftsresultat er 141 millioner kroner, mot 119 millioner kroner i samme periode i 2006, en økning på 18 prosent.

Resultatveksten skyldes først og fremst økte inntekter fra virksomhetene Hurtigruten Norge og Reiseliv.

– Driftsresultatet viser at vi driver stadig mer effektivt. Resultatet må samtidig ses i lys av driftsforstyrrelser langt utover det normale.

Underliggende er derfor resultatet klart bedre enn de offisielle regnskapsresultatene viser, sier administrerende direktør Henrik Andenæs i Hurtigruten ASA.

Selskapets driftsinntekter var 1.087 millioner kroner, 20 millioner mer enn i samme kvartal i fjor.

Resultatet viser også at kanselleringer og virusutbrudd på flere av Hurtigrutens skip kostet selskapet rundt 30 millioner kroner i andre kvartal.

Det var i begynnelsen av sommeren at flere hundre reisende på fire hurtigruter fikk turen ødelagt av kvalme, oppkast og diaré. Magesjauen fikk bred medieomtale både i Norge og internasjonalt.

(©NTB)

Personvernpolicy