- Gro lærte meg ledelse

- Gro lærte meg ledelse
- Gro lærte meg ledelse

Gerd-Liv Valla hyller nå lederstilen til landsmoder Gro og sier hun lærte mye av henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla har nå gitt sitt første større intervju etter sin avgang. Til Fagbladet, som er medlemsblad for LOs største fagforbund, forteller Valla at hun «ikke ligger hjemme og gråter».

Men den såkalte Valla-saken som førte til hennes avgang vil hun i utgangspunktet ikke snakke om:

- Den vil jeg gå videre med andre steder, sier hun til Fagbladet.

Den tidligere LO-lederen sier likevel at hun har god samvittighet og velger å besvare et spørsmål om hvordan det føles det å måtte gå fra jobben sin?

– Selvfølgelig er det en merkelig situasjon. Jeg er enstemmig valgt på to LO-kongresser, og opplever å ha oppnådd resultater. Jeg skulle gjerne fullført flere saker. Men nå er det blitt annerledes.

- Jeg må jobbe politisk på andre måter. Seks år som LO-leder er ganske lang tid. Og hvis «Akersgata» tror jeg ligger hjemme og gråter, tar de feil. Sånn er det i livet, at hvis du vet hva du har gjort og har god samvittighet, bærer det deg gjennom vanskelige tider.

Og Valla kommer også ytterligere inn på lederstiler og hvor hun har plukket opp noen av sine ledermetoder.

- Gro lærte meg mye om ledelse. Hun var opptatt av at en sak skulle belyses fra alle sider før vi tok en beslutning. Heller få motforestillingene internt enn å bli overrasket over dem eksternt, sier Valla til Fagbladet.

Og fortsetter med det som kan oppfattes som skjulte spark til Ingunn Yssen:

- Jeg fikk ikke lov til å holde kjeft, men måtte ha egne meninger, være på hugget og levere. Det var ingen latmannsjobb. Jeg måtte lese en uhorvelig masse dokumenter, men det plaget meg aldri. Jeg har alltid likt å lese dokumenter. Gro var en dyktig og kravstor dame. Du er ikke på toppen for å spise kirsebær med de store. Du må ville noe, og du må jobbe hardt.

Intervjuet har i Fagbladet fått tittelen «Krigeren».

Personvernpolicy