Reitan saksøkes for 600 mill

Reitan saksøkes for 600 mill
Reitan saksøkes for 600 mill

Beskyldes for kontraksbrudd i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Reitangruppen beskyldes for kontraktbrudd i Danmark og saksøkes for 600 millioner kroner.

På bildet f.v. Ole Robert Reitan, Kjell Magnus Reitan og Odd Reitan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Det er det danske eiendomsutviklingsselskapet Finansgruppen Nordic som står bak det gigantiske erstatningssøksmålet mot Reitangruppens datterselskap YX Holding.

De mener Reitangruppen har løpt fra sine kontraktforbindelser med det danske selskapets datterselskap FGN Teglholmen aps. Reitangruppen inngikk en avtale om å selge YX-kjedens bensinstasjoner i Norge og Danmark til Finansgruppens selskap, for så å leie stasjonene tilbake, melder nettstedet E24.

I den knappe omtalen av kravet i Reitangruppens årsberetning heter det at «Reitangruppen har i mai 2007 gjennom datterselskapet YX Holding AS mottatt et erstatningskrav vedrørende påstått kontraktsbrudd».

Det fremgår videre at erstatningskravet, som Reitangruppen mener er ubegrunnet, er på 600 millioner kroner. Beløpet skal være erstatning for tapt fremtidig fortjeneste for Finansgruppen Nordic.

- Det ble inngått en skriftlig avtale med Reitangruppen som de har valgt ikke å oppfylle. Vi har forsøkt å løse saken i minnelighet, men uten å lykkes, sier Finansgruppens grunnlegger Jesper Tullin til E24.

Reitan-selskapet mener de ikke hadde noen endelig avtale med saksøker, men har likevel gjort en avsetning i sine regnskaper på åtte millioner kroner til dekning av den danske saksøkerens påløpte kostnader fra prosjektarbeid.

Ifølge Tullin har Finansgruppen og Reitangruppen diskutert saken i rundt et halvt år.

Erstatningskravet fra det danske selskapet er ikke det eneste Reitanselskapet er involvert i. I vinter tapte Reitangruppen, ledet av Odd Reitan og sønnene Ole Robert og Magnus, arvekampen mot Skattedirektoratet. Til sammen dreide det seg om nesten 250 millioner kroner i arveavgift og renter etter at Odd Reitan i 1992 overførte en stor del av familiekonsernet til sønnene sine.

Reitangruppen har anket saken inn for lagmannsretten, og ankebehandling er fastsatt til januar 2008.

Personvernpolicy