Økokrim henlegger saken mot ni T5PC-topper

Økokrim har etterforsket i nesten tre år, men gir nå opp og henlegger saken mot ni av elleve topper i selskapet T5PC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter førstestatsadvokat Arnt Angell hos Økokrim.

Bare den tidligere styreformannen risikerer nå streng straff i saken, skriver E24. Fra før av er en av de andre siktede dømt for en mindre regnskapsforbrytelse.

Jim Wolden, som omtales som hovedmannen bak T5PC, er lettet over at Økokrim nå legger inn årene.

Belastning

John Christian Elden (Foto: Scanpix)John Christian Elden (Foto: Scanpix)

- Saken har vært en belastning for Wolden. Han er lettet over henleggelsen, men samtidig indignert over at dette har tatt så lang tid, sier Woldens advokat, John Christian Elden.

T5PC lokket 40.000 nordmenn til å investere hundrevis av millioner kroner i en drøm om å tjene raske penger. Høsten 2004 gikk selskapet konkurs. Økokrim innledet etterforskning av selskapet og bakmennene. Wolden dro til Spania da mediepresset begynte. Nå vurderer han søksmål mot staten.

Ikke pyramide

Økokrim i har i tillegg vurdert hvorvidt selskapet var å regne som et pyramidespill. Det var det ikke, ifølge konklusjonen.

Men i kjølvannet av saken ble loven endret. Angell tror den nåværende loven ville ha ført til at selskapet ville blitt regnet som en pyramide. Hun ser det ikke som noe stort tap for Økokrim at ni av elleve siktede nå slipper tiltale.

- Vi har ingen prestisje knyttet til våre saker. Vår jobb er å etterforske for å avdekke om det har vært begått straffbare forhold, sier Angell. (©NTB)

Personvernpolicy