Vil ha flere legemidler i butikkene

Vil ha flere legemidler i butikkene
Vil ha flere legemidler i butikkene

Konkurransetilsynet foreslår at flere legemidler skal bli å finne i butikkhyllene. Det vil gi rimeligere priser, mener tilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salg av legemidler fra andre steder enn apotek har virket positivt på priskonkurransen, skriver Konkurransetilsynet i en høringsuttalelse til Helse- og omsorgsdepartementet. Tilsynet foreslår derfor å utvide ordningen for å presse prisen på flere legemidler.

Reseptfrie pakninger med allergimedisin er et eksempel på legemidler som med fordel kan inkluderes i ordningen, mener Konkurransetilsynet som også vil gjøre det lettere å etablere seg som legemiddelgrossist i Norge.

- Dagens krav om at alle legemiddelgrossister må føre samtlige legemidler som er godkjent for bruk i Norge, utgjør en unødvendig hindring for etablering av flere grossister. Vi foreslår derfor å fjerne dette kravet, sier seniorrådgiver Knut Matre i Konkurransetilsynet. (©NTB)

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Personvernpolicy