Mistet nesten 200.000 kroner på E18

En motorsyklist kjørte torsdag morgen på E18 gjennom Vestfold, uvitende om at tusenlappene flagret ut av ryggsekken han hadde på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da motorsyklisten oppdaget at tusenlappene han hadde i sekken, ble tatt av vinden, bremset han opp og begynte å finkjemme veistrekningen for penger. Det gjorde at forbipasserende bilister varslet politiet ved 5.30-tiden.

– Han skal ha kjørt i gangfart. Flere bilister reagerte på oppførselen, så vi sendte ut en patrulje, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til VG Nett.

Da politiet kom fram til stedet, måtte mannen innrømme at han var på jakt etter penger. Han forklarte at pengene blåste ut av en konvolutt han hadde i sekken. Til sammen dreide deg seg om mellom 150.000 og 200.000 kroner.

– Det er kanskje ikke så rart at han fikk litt noia og oppførte seg merkelig, sier Haakonsen.

Politiet sjekket om mannen var dømt for straffbare forhold tidligere. Det var han ikke. Mannen fikk hjelp av politiet til å finkjenne veikanten. Mesteparten av pengene kom til rette, men rundt 10.000 kroner var forsvunnet, skriver tb.no.

Politiet advarer andre bilister mot å lete etter pengene, og frykter kollisjoner dersom det blir mye saktekjørende trafikk.

Det er uvisst hvorfor motorsyklisten kjørte rundt med sekken full av penger.

– Nei, vi vet ikke hva han skulle med pengene. Det er ikke ulovlig å kjøre rundt med store pengesummer, sier Haakonsen. (©NTB)

Personvernpolicy