Blandende børsresultater i Europa

Blandende børsresultater i Europa
Blandende børsresultater i Europa

De europeiske børsene avsluttet onsdagens handel med blandede resultater etter en urolig dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
En filippinsk aksjemekler signaliserer at aksjene er på vei ned foran tavlen på Manila-børsen. Nedgangen på børsene fortsatte i Asia onsdag. (Foto: Reuters / SCANPIX).

London (NTB-AFP): I London gikk FTSE 100-indeksen ned med 0,56 prosent og endte på 6.109,30 poeng. Frankfurts DAX-indeks steg imidlertid med 0,28 prosent og havnet på 7.445,90 poeng, mens CAC 40-indeksen i Paris sank med 0,66 prosent. Dermed endte indeksen på 5.442,72 poeng.

Både i London, Paris og Frankfurt ble det meldt om markant nedgang i aksjekursene da børsene åpnet onsdag morgen.

Uroen på børsene skyldes svekket tillit til markedet som følge av misligholdte amerikanske boliglån, og nedgangen kommer etter en svart dag på Wall Street tirsdag.

Også børsene i Asia er preget av uroen. Onsdag falt japanske aksjekurser med over 2 prosent, og Tokyo-børsens Nikkei-225-indeks endte på det laveste nivået på åtte måneder.

Formiddagshandelen i Hongkong endte med en nedgang på 2,83 prosent, mens i Singapore falt kursene med 2,15 prosent de første minuttene etter at handelen åpnet. I Australia var nedgangen på hele 3 prosent, også her som følge av problemer på lånemarkedene. (©NTB)

Personvernpolicy