Solskjær satser på idrettsbarnehage

Solskjær satser på idrettsbarnehage
Solskjær satser på idrettsbarnehage

Ole Gunnar Solskjærs selskap går med millionoverskudd. Pengene investerer han blant annet i idrettsbarnehage i Kristiansund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORTSATT SKADET
4. juni ble Ole Gunnar Solskjær operert i det høyre kneet, og 34-åringen forteller Tidens Krav at han tidligst er tilbake for fullt om to-tre uker. Manchester United serieåpner mot Reading på søndag.

I disse dager fylles den nyåpnede barnehagen med 60 unger.

- Ole Gunnar var innom og hilste på noen av ungene i sommer. Det var stor stas, sier leder Terje Hammerås i Kristiansund Idrettsbarnehage.

Gjennom selskapet Dynamic Solution AS, som United-proffen eier 30 prosent av, har han 35 prosent av aksjene i Kristiansund Idrettsbarnehage.

60 barn på plass

Barna holder til i lokaler ved tilknyttet Nordvesthall1 i 34-åringens fødeby.

- Et veldig spennende og morsomt prosjekt. Kanskje litt på siden av det vi skulle jobbe med, men vi skal ikke se bort fra at dette kan bli en del av kjernevirksomheten, sier styreleder Tore Christiansen i Dynamic Solution AS til ABC Nyheter.

Manchester United-spissen sitter dessuten på to etasjer med næringslokaler knyttet til idrettshallen gjennom selskapet Property Solution AS. Barnehagen holder til i deler av disse.

- Vi leier 760 kvadratmeter av Ole Gunnar, forteller Hammerås til ABC Nyheter.

Stolt av barnehagen

Han har spilt ball med både United-proffen og rådgiveren hans, Jim Solbakken, i moderlaget Clausenengen Fotballklubb. Og det er CFK som står bak Nordvesthall1, hvor Solskjær skal ha skutt inn flere hundre tusener, ifølge lokalavisen Tidens Krav.

- Det er litt vennskap som kommer inn her, men så har både Jim og Ole Gunnar også veldig tro på dette konseptet, hvor vi legger vekt på lek og bevegelse og riktig kosthold, sier Terje Hammerås.

Og målet er slett ikke å skape topputøvere.

- Vi vil at ungene skal bli glade i å være i aktivitet, og har tre ganger så store oppholds- og lekearealer som en vanlig barnehage.

Ole Gunnar Solskjærs agent og manager er stolt av investeringen.

- Vi må bidra litt i hjemlige trakter også, og dette er et konsept som vi er stolte av å være med på, sier Jim Solbakken.

Har 30-40 spillere

Dynamic Solution driver ellers med agent- og managervirksomhet, og eier eiendomsselskapet Property Solution AS og reisebyrået Travel Partner AS. I fjor økte inntektene med 65 prosent fra 4,5 til 7,5 millioner, og overskuddet kom på hele fire millioner, mot 1,2 året før.

- Tingene begynner å gå seg til, og det er hyggelig at pilene peker oppover, sier styreleder Tore Christiansen.

Eierne Job Holding AS (Tore Christiansen og hans to barn), Sol Solution AS (Solskjær) og Sir Solution (Solbakken) bevilger seg 2,1 millioner i utbytte. Og mens de tre hovedpartnerne eier 30 prosent hver av Dynamic Solution, sitter også Branns Eirik Bakke og John Vik på fem prosent hver.

- I ulike roller representerer Jim 30-40 spillere, og de er alt fra 16 til 35 år. Dynamic Solution begynte som et rådgivningsselskap der 80 prosent av inntektene var knyttet opp mot Solskjær, men vi har vokst en god del siden starten i år 2000.

(alle foto: Scanpix)

Personvernpolicy