Bill Gates ikke lenger verdens rikeste

Bill Gates ikke lenger verdens rikeste
Bill Gates ikke lenger verdens rikeste

Bill Gates er ikke lenger verdens rikeste mann. Den meksikanske telekommilliardæren Carlos Slim Helu har overtatt førsteplassen på listen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens rikeste
Carlos Slim Helu (til venstre) har erobret posisjonen som verdens rikeste mann fra Bill Gates. Helu, som her er fotografert sammen med tidligere president Bill Clinton, er sønn av en libanesisk innvandrer til Mexico, og hans selskaper spiller en dominerende rolle på børsen i Mexico by. Forretningsbladet Forbes beregner hans formue til 59 milliarder dollar - en milliard mer enn Gates. (Arkivfoto: Shannon Stapleton. SCANPIX/REUTERS)

New York (NTB-Reuters-AFP): Slims smarte investeringer har de siste månedene gitt ham så store inntekter at hans formue er kommet opp i rundt 59 milliarder dollar eller 343 milliarder kroner. Dermed leder han med rundt en milliard over Microsoft-grunnleger Gates, skriver forretningsbladet Forbes.

- Tallene viser at Slim så vidt leder over Gates, ettersom Gates' nettoverdi nå beregnes til 58 milliarder dollar, skrev Forbes onsdag.

- Gates selger unna aksjer i Microsoft for å finansiere sin veldedige stiftelse, mens Slims formue vokser i rekordfart, tilføyde bladet.

Bill Gates og hans kone Melinda opprettet i år 2000 et veldedig fond, som skal arbeide med helsespørsmål, utdanning og folkeopplysning på verdensbasis. Carlos Slim Helu har også engasjert seg i veldedig arbeid.

Slim er sønn av en libanesisk innvandrer til Mexico, og eier Latin-Amerikas største selskap for mobiltelefoni America Movil. America Movil og andre Slim-selskaper - fra en restaurantkjede til en bank - utgjør mer enn en tredel av aksjemarkedet i Mexico. (©NTB)

Personvernpolicy