Sammenligner Norge med en kommuniststat

Sammenligner Norge med en kommuniststat
Sammenligner Norge med en kommuniststat

Frp-formann Siv Jensen mener Norge er farlig nær å opptre som en kommuniststat gjennom regjeringens håndtering av opsjonssaken i Hydro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes regjeringens klønete opptreden er pinlig, og bidrar til å svekke norske bedrifters renommé utenfor Norges grenser, sier Jensen til NTB.

Hydros bedriftsforsamling ga mandag full tillit til styrets håndtering av opsjonssaken, dagen etter at næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) tvang styreleder Jan Reinås til å trekke seg på grunn av den samme saken.

- Jeg er gjerne med på en diskusjon om hva som er et riktig nivå på norske lederlønninger, opsjoner og bonuser. Men vi skal ikke henrette våre egne næringslivsledere fordi regjeringen har behov for å markere seg, sier Siv Jensen.

Hun er helt enig med Jan Reinås som mener han er utsatt for en politisk avretting.

- Reinås er ved flere tidligere anledninger hyllet som en av de fremste næringslivsledere i Norge, sier hun.

Siv Jensen har registrert at regjeringen synes å være tilfreds med at Hydro-sjef Eivind Reiten har frasagt seg 8 millioner kroner av opsjonsgevinsten og sitter igjen med 20 millioner.

- Hva er den store forskjellen på 28 millioner og 20 millioner? Dette er nok en gang et bevis på at det bare er symbolene man er ute etter, og da blir det enda hulere for meg, sier hun. (©NTB)

Foto: Scanpix

Les også:

- Reiten enig i at gevinsten var for stor
Hydro-styret får fortsette

Personvernpolicy