Flere tas for trygdesvindel

Stadig flere tas for trygdesvindel i Hordaland. Den største enkeltsaken i år dreier seg om svindel for 1,2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i sommer er 20 personer anmeldt for trygdesvindel Bergen, melder Bergens Tidende.

- Vi har fått 20 saker i sommer til Bergen sentrum politistasjon. Det er mer enn vi pleier å få i løpet av et helt år, sier politioverbetjent Rolf Hegland, leder for økonomiavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Så langt i år har Bergen politistasjon fått inn 37 anmeldelser som gjelder trygdesvindel. Og det er ikke småbeløp som svindles. Tidligere i år ble en lege anmeldt for ha svindlet til seg uføretrygd for 1,2 millioner kroner.

- I saker som gjelder den tidligere trygdeetaten, er det anmeldt 15 personer de første fire månedene i år. Samlet beløp er på 3,5 millioner kroner, forteller Trine Jørgenvik, rådgiver for Arbeids- og velferdsetaten (NAV) i Hordaland.

NAV tror skjerpet kontroll er årsaken til økningen i anmeldelser.

- Vi har styrket kontrollarbeidet de siste årene, og har nå tettere oppfølging av mottakerne av ytelsene, sier Jørgenvik. (©NTB)

Personvernpolicy