- Klokt å si fra seg millionavtale

- Klokt å si fra seg millionavtale
- Klokt å si fra seg millionavtale

Da Statoil-sjef Harald Norvik fikk sparken som toppsjef i Statoil for sju år siden, sa han nei til en fallskjerm på 29 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klokt, sier næringsministeren.

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) sender sterke signaler til Hydros konsernsjef Eivind Reiten (bildet) om å takke nei til opsjonsutbetalingen på 28 millioner, melder NRK.

For sju år siden, da Harald Norvik fikk sparken i Statoil, takket han nei til 10 millioner av en fallskjerm på til sammen 29 millioner kroner.

- En klok beslutning av Norvik, en veldig god beslutning, sier næringsministeren når han blir spurt om også Reiten også bør takke nei til sin avtale.

35 ledere i Hydro får til sammen 210 millioner kroner utbetalt gjennom sine opsjonsavtaler. Ifølge Dagbladet skal Reiten ha planlagt at Hydro-styret skulle behandle utbetalingene midt på sommeren allerede i januar i år.

- Da er alt bråket over på tre dager, skal Reiten ha sagt, ifølge avisen.

Trolig har han kalkulert med at et politisk Norge i feriedvale ikke orket å mase for mye med den gigantiske pengeutbetalingen. Resten av konsernledelsen i Hydro, som alle fikk fete millionutbetalinger, skal ha samtykket i Reitens plan.

Kravet fra ledergruppen skal ha vært enda høyere enn det de endte opp med å få.

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) signaliserer nå at det kan bli aktuelt å skifte ut hele Hydros styre allerede i høst, skriver Dagens Næringsliv.

Ordinært valg på styre er til våren, men det at Hydros oljevirksomhet skilles ut og går inn i Statoil innebærer at styresammensetningen må endres.

- Det er aktuelt å vurdere hele styret til høsten. I den prosessen vil alt styret har gjort bli vurdert, sier Andersen på spørsmål om hvorvidt det er aktuelt å bytte ut Reinås i oktober.

Staten er største aksjonær i Hydro, og Andersens vurderinger er derfor svært viktige. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Oppdatert med at næringsministeren vurderer å skifte ut Hydro-styret klokken 09.50.

Personvernpolicy