Gode bokpenger for Carl og Eli

Gode bokpenger for Carl og Eli
Gode bokpenger for Carl og Eli

Carl Ivar Hagen og kona Eli fikk inn en halv million i bokforskudd i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Såvidt jeg husker er dette utbetalinger for begge bøkene våre. Jeg er absolutt fornøyd med resultatet, sier Carl I. Hagen til ABC Nyheter.

Mens kona ga ut bestselgeren «Gift med Carl» i fjor høst, skriver Stortingets visepresident de siste linjene i selvbiografien sin nå.

- Det går litt frem og tilbake med forlaget, men vi begynner å nærme oss. Boken blir på vel 350 sider, sier Hagen.

Selskapet han og kona eier halvparten av hver, har de kalt Carleli AS. I fjor kom det inn rundt en halv million, og overskuddet før skatt ble det samme. Etter skatt satt de to igjen med vel 365.000 kroner, som ble overført til egenkapitalen.

Carleli AS har ingen ansatte, og betalte verken ut lønn eller styrehonorarer, ifølge årsberetningen.

«Det er i 2006 mottatt et forskudd på boken som ble skrevet av Eli E. Hagen og som utkom første gang høsten 2006. Det forventes en betydelig økt inntekt i 2007 når honoraret blir endelig avregnet i august 2007», skriver styreleder Carl I. Hagen i beretningen.

Han vil ikke anslå hva 2007-omsetningen blir, men legger til at han også får mer forskudd på sin bok i 2007.

- Vi har dette selskapet for å spre skatteleggingen over noen år, og for å forberede oss til den tiden når jeg ikke er i politikken mer. Da kan det blant annet brukes til konsulentoppdrag, sier Hagen.

Planen er at selvbiografien, som foreløpig ikke har noen tittel, kommer ut på Cappelen i oktober.

- Kommer den til å vekke oppsikt?

- Jeg vet ikke. Jeg skriver hva jeg mener om den politiske hverdagen, og om en del idioti i styringen av det norske samfunnet. Det blir ingen objektiv bok, sier den tidligere Fremskrittpartiet-lederen.

(alle foto: Scanpix)

Personvernpolicy