Eiendomsgigant vil kjøpe Entra

Privateide Norwegian Property jakter på den statlige eiendomsgiganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Entra Eiendom er statens selskap for kontoreiendommer, og har slitt med sterk kritikk fra Riksrevisjonen det siste året.

I juni gikk administrerende direktør Erik Løfsnes av etter å ha vært permittert siden mars i år.

LES OGSÅ: Entra-sjefen går av

Nå kan statsselskapet bli solgt til Norwegian Property, skriver NA24. Leder av næringskomiteen på Stortinget, Lars Peder Brekk (Sp), forteller til økonominettstedet at han er blitt orientert av Norwegian Property om at de ville henvende seg til Entra Eiendom. Entra Eiendo heleid av Næringsdepartementet.

LES OGSÅ: VIF trekkes inn i Entra-skandalen

-Jeg har vært informert om at det ville bli tatt kontakt fra Norwegian Property sin side til Entra Eiendom, sier Brekk til NA24.

Henvendelsen til lederen av næringskomiteen på Stortinget skjedde i perioden mai-juni i år.

Verken direktør Petter Jansen eller styreleder Knut Brundtland, i Norwegian Property vil bekrefte at selskapet jakter på Entra.

LES OGSÅ: Nye Entra-avsløringer

Etter hva NA24 erfarer skal Entra ha innhentet finansielle råd fra Pareto Securities, mens Norwegian Property har benyttet seg av SEB Enskilda Securities.

Planen er å få staten inn som eier i Norwegian Property, med en eierandel på mellom 33 og 40 prosent. DnB NOR-modellen blir nevnt, der staten går inn som en viktig eier i et selskap som skal bli en eiendomsgigant, skriver NA24.

Norwegian Property skal ha verdsatt Entra Eiendom til rundt 20 milliarder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus