A-pressen ut av russisk avis

A-pressen ut av russisk avis
A-pressen ut av russisk avis

A-pressen vil selge sine aksjer i Russlands største tabloidavis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil ikke eie lengre:
A-pressen selger sin andel av aksjene i Russlands største avis, Komsomolskaya Pravda. ( Illustrasjonsfoto: Scanpix)

A-pressen vil selge sin andel av Russland mestselgende avis, Komsomolskaya Pravda, skriver The Moscow Times i dagens nettutgave. Det norske mediekonsernet eier over 25 prosent av aksjene i avisa. Aksjene skal ifølge finansavisa Kommersant selges til hovedaksjonæren, ESN-gruppen.

Konsernsjef i A-pressen, Even Norstrøm, ønsker ikke å kommentere en eventuell uttrekning fra Russlands største avis. (Foto: Scanpix)Konsernsjef i A-pressen, Even Norstrøm, ønsker ikke å kommentere en eventuell uttrekning fra Russlands største avis. (Foto: Scanpix)

Norske A-pressen kan få så mye som 41 millioner dollar for de aktuelle aksjene, lagt sammen med andelen de har i forlaget til tabloidavisa.

Konsernsjef for A-pressen, Even Nordstrøm, vil ikke kommentere saken overfor ABC Nyheter.

- Slike spekulasjoner har vi en fast policy på ikke å kommentere, sier Nordstrøm.

Det norske mediakonsernet betalte i sin tid rundt 10 millioner dollar for aksjene, kan finansavisa Kommersant fortelle.

Medieeksperter i Russland mener nå at ESN, som visstnok skal kjøpe A-pressens andeler, vil styrke sitt eierskap i avisas forlag, for så å selge det videre til en annen kjøper. Det spekuleres nå i at denne nye kjøperen kan være et selskap koblet til Bank Rossia, som leder av president Putins venn, Yury Kovalchuk. Nylig ble Kovalchuks businesspartner, Oleg Rudnov, utnevnt som ny formann i forlagshuset.

Politiske analytikere sier ifølge The Moscow Times at den russiske regjeringa er særlig opptatt av å få store medie-aktører under kontroll i forkant av et nytt presidentvalg i 2008. Da vil Putin, ifølge dagens lov, bli nødt til å gå av.

(Forsidefoto: Flickr)

Personvernpolicy