Åpen for alle - alltid

Nå røyner det på

Artikkelen fortsetter under annonsen

Serien nærmer seg slutten og jeg nærmer meg millionene. Men nå røyner det på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 19 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå nærmer han seg slutten av serien, og mye tyder på at han kommer i havn!

Uke 20:
Jeg er inne i uke 20 og har startet innspurten på serien og må i løpet av de fire siste ukene hente inn minimum 209 millioner fra investorene.

Men slik budsjettet er i dag, må jeg totalt hente inn 691,2 millioner, for å være helt eksakt. Dette er penger som skal hentes inn i tre porsjoner. Først må jeg hente inn 4,2 millioner til forprosjekteringen. Deretter må jeg i løpet av høsten hente inn rundt 100 millioner, før jeg til våren skal hente inn de øvrige 587 millionene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men bare jeg har loving på pengene og vet at jeg kommer i mål innen serien er ferdig, er jeg fornøyd. Da har jeg klart målsettingen min, selv om jeg ser at jeg kan få tidsnød mot slutten. For på grunn av fellesferien får jeg nemlig ikke de siste tallene til forretningsplanen før i uke 32, og siste artikkel skal leveres i uke 33, og jeg er noe usikker på om investorene rekker å gjøre ferdig sine vurderinger innen da. Men redaktør Berg har lovet at døra står på gløtt for å utvide med noen ekstra uker om det skjer spennende ting mot slutten av serien, så kanskje kommer jeg allikevel meg sånn noenlunde i havn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan har det så vært å gjøre dette stuntet? Jo, fantastisk lærerikt. Og så har det vært åreit med alle de fantastiske tilbakemeldingene fra dere lesere og alle de gode rådene jeg har fått underveis. De har varmet like mye som sola på Fuerteventura, hvor jeg forhåpentlig klarer å etablere meg innen ett år. For prosjektet mitt er bra, det skjønner jeg når jeg ser på tallene og mulighetene prosjektet gir meg og investorene, hvis de nå blir med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apropos tall. Redaktør Berg etterlyser tall, tall som viser hvor jeg ligger i løypa, men han må vente til neste uke fordi jeg er noe usikker selv. Jeg har gjort flere avtaler som ennå ikke er hundre prosent avklart, så jeg avventer dette. Men selv om Berg etterlyser tallene, er han visstnok rimelig fornøyd med serien så langt. Selv om jeg ikke har klart å innfri i forhold til doblingen hver uke. For slik summerer han opp status fram til uke 20: «Serien er spennende å følge fordi du ser ut til å få gjennomslag for så store planer, ikke fordi det er en hverdagsgründer som har klart å doble innsatsen fra gang til gang. Du viser at intet er umulig bare man tenker stort nok, at man kan lære mange ting om miljø, økonomi, etc. - samtidig som du ikke har vist at det går an å doble fra uke til uke. Konklusjonen er at det uansett ikke er lett å doble fra uke til uke. Men hvis du kan få 22-ganger'n i løpet av ett år, er jo det slett ikke verst heller ...».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre har Berg faktisk rett. På grunn av valgene jeg har gjort underveis har jeg ikke klart å doble hver uke i 22 uker, slik utgangspunktet var. Men når muligheten for å bli med på bioetanoleventyret dukket opp, hadde jeg ikke noe valg. Jeg bare måtte følge den saken, ellers hadde jeg angret all min tid og sikkert grått mine modige tårer når jeg hadde sett andre bruke min idé og kanskje lyktes med den. Altså, ikke misforstå! Jeg påberoper meg absolutt ikke opphavet til bioetanol for produksjon av biodiesel. Så gæren har jeg ennå ikke blitt. Men selve metoden jeg skal bruke, måten jeg har planlagt produksjonen,… den ideen,… den er min.

Så får jeg heller leve med at jeg nok kan ha skuffet noen av dere lesere fordi jeg i kroner og øre ikke har klart å doble uke for uke.

Men det finnes jo alternative måter å regne på. For hvis man ser på forretningsplanen vil den bli på cirka 100 sider, og siden jeg lanserte prosjektet første gang i uke 7, har jeg jobbet med den i 13 uker. Og innen jeg er ferdig med serien, har jeg jobbet med den i totalt 17 uker. Og hvis forretningsplanen er med på å skaffe meg 209 millioner eller eventuelt mer, har den jo en verdi, og hvis jeg deler 209 millioner på hundre, vil hver side i forretningsplanen være verdt 2,09 millioner og jeg har i snitt skrevet 5,9 sider i uken og da vil verdien per uke ligge på 12,3 millioner!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men, det går kanskje ikke an å regne på denne måten? Eller hva? Berg? Blir det for kjipt? For enkelt og billig? Og hvordan blir i tilfelle regnestykket da? Jo. Da,… da dobler jeg så det griner.

Tror nesten jeg bør høre med coachen min, Paal Leveraas om moralen og etikken i dette og kaster meg over telefonen og ringer Paal som faktisk sier seg enig med meg.

- Ja, … men Kaare. Glem dobling. Kommer du i mål har du jo innfridd, det er det jo ingen tvil om. Og det var jo hele utgangspunktet, ikke sant?

- Jo, … jo, … du har vel egentlig rett i det.

- Ja, og så har du jo underholdt leserne i mange uker med en annerledes serie som er svært spennende, så du skal tenke på hva du faktisk er i ferd med å oppnå, og ikke tenke på om du har skuffet leserne eller ikke.

- Flott. Det var det jeg håpet å høre.

- Hehe, … det er jo et fantastisk prosjekt du har satt i gang og jeg er ganske sikker på at du greier dette og jeg vil gjerne kjøpe en aksje når selskapet er etablert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Greit det. Skal notere bestillingen med en gang.

- Flott! Lykke til.

Akk, så herlig. Jeg bukker og takker og kan igjen puste og fortsette med jobbingen og ser fram til de neste ukene.

For nå er den nye avisen min «Gründer1» ferdig bygget av min sponsor Cateno, og jeg skriver artikler og redigerer «siten» hver dag, samtidig som jeg lærer meg kodingene slik at de sitter i fingrene. Og jeg er svært fornøyd. Avisen har et lekkert design og jeg gleder meg til jeg kan lansere den om noen dager. Og parallelt med avisen, jobber jeg med forretningsplanen. Og selv om jeg er i ferd med å bli sliten og det røyner litt på, er jeg fornøyd med hva jeg så langt har oppnådd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe «Kaares Insider» også sier seg helt enig i.

«Jeg synes tanken om å produsere bioetanol fra matavfall er en god idé, og som trolig vil være meget populær blant Kanariøyenes politikere pga miljøproblemene de har i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg kan ikke uttale meg noe om hvor effektivt matavfall er til dette, så det må du naturligvis kontrollsjekke. Men som du påpeker så er øyene noe låst i situasjonen, så myndighetene er nok åpne for nye, gode forslag! Jeg ville fulgt opp ideen.»

Og det er jeg faktisk i gang med, og jeg jobber alt opp mot mine kanariske venner for å få avtale med de kanariske myndighetene, og ifølge signalene jeg har fått så langt, vil jeg få de nødvendige konsesjonene.

Men nå har også mine kanariske venner tatt fellesferie så jeg må rett og slett bare avvente til neste uke eller uken etter der. Det er aberet med ferie og sommer.

Jeg må imidlertid leve med situasjonen, og hvis meteorologene ikke har tatt helt feil, vil solen endelig vise seg de kommende dagene, og jeg kan endelig ta noen dager fri og puste.

For nå trenger jeg virkelig det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.