Nå røyner det på

Serien nærmer seg slutten og jeg nærmer meg millionene. Men nå røyner det på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 19 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå nærmer han seg slutten av serien, og mye tyder på at han kommer i havn!

Uke 20:
Jeg er inne i uke 20 og har startet innspurten på serien og må i løpet av de fire siste ukene hente inn minimum 209 millioner fra investorene.

Men slik budsjettet er i dag, må jeg totalt hente inn 691,2 millioner, for å være helt eksakt. Dette er penger som skal hentes inn i tre porsjoner. Først må jeg hente inn 4,2 millioner til forprosjekteringen. Deretter må jeg i løpet av høsten hente inn rundt 100 millioner, før jeg til våren skal hente inn de øvrige 587 millionene.

Men bare jeg har loving på pengene og vet at jeg kommer i mål innen serien er ferdig, er jeg fornøyd. Da har jeg klart målsettingen min, selv om jeg ser at jeg kan få tidsnød mot slutten. For på grunn av fellesferien får jeg nemlig ikke de siste tallene til forretningsplanen før i uke 32, og siste artikkel skal leveres i uke 33, og jeg er noe usikker på om investorene rekker å gjøre ferdig sine vurderinger innen da. Men redaktør Berg har lovet at døra står på gløtt for å utvide med noen ekstra uker om det skjer spennende ting mot slutten av serien, så kanskje kommer jeg allikevel meg sånn noenlunde i havn.

Hvordan har det så vært å gjøre dette stuntet? Jo, fantastisk lærerikt. Og så har det vært åreit med alle de fantastiske tilbakemeldingene fra dere lesere og alle de gode rådene jeg har fått underveis. De har varmet like mye som sola på Fuerteventura, hvor jeg forhåpentlig klarer å etablere meg innen ett år. For prosjektet mitt er bra, det skjønner jeg når jeg ser på tallene og mulighetene prosjektet gir meg og investorene, hvis de nå blir med.

Apropos tall. Redaktør Berg etterlyser tall, tall som viser hvor jeg ligger i løypa, men han må vente til neste uke fordi jeg er noe usikker selv. Jeg har gjort flere avtaler som ennå ikke er hundre prosent avklart, så jeg avventer dette. Men selv om Berg etterlyser tallene, er han visstnok rimelig fornøyd med serien så langt. Selv om jeg ikke har klart å innfri i forhold til doblingen hver uke. For slik summerer han opp status fram til uke 20: «Serien er spennende å følge fordi du ser ut til å få gjennomslag for så store planer, ikke fordi det er en hverdagsgründer som har klart å doble innsatsen fra gang til gang. Du viser at intet er umulig bare man tenker stort nok, at man kan lære mange ting om miljø, økonomi, etc. - samtidig som du ikke har vist at det går an å doble fra uke til uke. Konklusjonen er at det uansett ikke er lett å doble fra uke til uke. Men hvis du kan få 22-ganger'n i løpet av ett år, er jo det slett ikke verst heller ...».

Dessverre har Berg faktisk rett. På grunn av valgene jeg har gjort underveis har jeg ikke klart å doble hver uke i 22 uker, slik utgangspunktet var. Men når muligheten for å bli med på bioetanoleventyret dukket opp, hadde jeg ikke noe valg. Jeg bare måtte følge den saken, ellers hadde jeg angret all min tid og sikkert grått mine modige tårer når jeg hadde sett andre bruke min idé og kanskje lyktes med den. Altså, ikke misforstå! Jeg påberoper meg absolutt ikke opphavet til bioetanol for produksjon av biodiesel. Så gæren har jeg ennå ikke blitt. Men selve metoden jeg skal bruke, måten jeg har planlagt produksjonen,… den ideen,… den er min.

Så får jeg heller leve med at jeg nok kan ha skuffet noen av dere lesere fordi jeg i kroner og øre ikke har klart å doble uke for uke.

Men det finnes jo alternative måter å regne på. For hvis man ser på forretningsplanen vil den bli på cirka 100 sider, og siden jeg lanserte prosjektet første gang i uke 7, har jeg jobbet med den i 13 uker. Og innen jeg er ferdig med serien, har jeg jobbet med den i totalt 17 uker. Og hvis forretningsplanen er med på å skaffe meg 209 millioner eller eventuelt mer, har den jo en verdi, og hvis jeg deler 209 millioner på hundre, vil hver side i forretningsplanen være verdt 2,09 millioner og jeg har i snitt skrevet 5,9 sider i uken og da vil verdien per uke ligge på 12,3 millioner!

Men, det går kanskje ikke an å regne på denne måten? Eller hva? Berg? Blir det for kjipt? For enkelt og billig? Og hvordan blir i tilfelle regnestykket da? Jo. Da,… da dobler jeg så det griner.

Tror nesten jeg bør høre med coachen min, Paal Leveraas om moralen og etikken i dette og kaster meg over telefonen og ringer Paal som faktisk sier seg enig med meg.

- Ja, … men Kaare. Glem dobling. Kommer du i mål har du jo innfridd, det er det jo ingen tvil om. Og det var jo hele utgangspunktet, ikke sant?

- Jo, … jo, … du har vel egentlig rett i det.

- Ja, og så har du jo underholdt leserne i mange uker med en annerledes serie som er svært spennende, så du skal tenke på hva du faktisk er i ferd med å oppnå, og ikke tenke på om du har skuffet leserne eller ikke.

- Flott. Det var det jeg håpet å høre.

- Hehe, … det er jo et fantastisk prosjekt du har satt i gang og jeg er ganske sikker på at du greier dette og jeg vil gjerne kjøpe en aksje når selskapet er etablert.

- Greit det. Skal notere bestillingen med en gang.

- Flott! Lykke til.

Akk, så herlig. Jeg bukker og takker og kan igjen puste og fortsette med jobbingen og ser fram til de neste ukene.

For nå er den nye avisen min «Gründer1» ferdig bygget av min sponsor Cateno, og jeg skriver artikler og redigerer «siten» hver dag, samtidig som jeg lærer meg kodingene slik at de sitter i fingrene. Og jeg er svært fornøyd. Avisen har et lekkert design og jeg gleder meg til jeg kan lansere den om noen dager. Og parallelt med avisen, jobber jeg med forretningsplanen. Og selv om jeg er i ferd med å bli sliten og det røyner litt på, er jeg fornøyd med hva jeg så langt har oppnådd.

Noe «Kaares Insider» også sier seg helt enig i.

«Jeg synes tanken om å produsere bioetanol fra matavfall er en god idé, og som trolig vil være meget populær blant Kanariøyenes politikere pga miljøproblemene de har i dag.

Jeg kan ikke uttale meg noe om hvor effektivt matavfall er til dette, så det må du naturligvis kontrollsjekke. Men som du påpeker så er øyene noe låst i situasjonen, så myndighetene er nok åpne for nye, gode forslag! Jeg ville fulgt opp ideen.»

Og det er jeg faktisk i gang med, og jeg jobber alt opp mot mine kanariske venner for å få avtale med de kanariske myndighetene, og ifølge signalene jeg har fått så langt, vil jeg få de nødvendige konsesjonene.

Men nå har også mine kanariske venner tatt fellesferie så jeg må rett og slett bare avvente til neste uke eller uken etter der. Det er aberet med ferie og sommer.

Jeg må imidlertid leve med situasjonen, og hvis meteorologene ikke har tatt helt feil, vil solen endelig vise seg de kommende dagene, og jeg kan endelig ta noen dager fri og puste.

For nå trenger jeg virkelig det.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia
Siste nytt
08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00VerdenJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10VerdenKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00NorgeNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15NorgePrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52VerdenDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47NorgeStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus