Meny

Maraton-dronningen håver inn på aksjer

Maraton-dronningen håver inn på aksjer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid Kristiansen (51) har investert maraton-gevinstene sine lurt. I fjor fikk hun 5,9 millioner i overskudd.

-Jeg er forvalteren, men startkapitalen kommer fra Ingrids maratonløp. Det er premiepengene hennes som ligger bak selskapet, sier ektemannen Arve til ABC Nyheter.

Aksjer for 25-26 millioner

Ved årsskiftet eide ekteparets EBAS Consulting AS aksjer med markedsverdi 16,5 millioner, viser 2006-regnskapet.

- Nå ligger vi vel inne med 25-26 millioner i aksjer. Det har jo vært gunstige tider, og vi er i et marked der det skal gå an å tjene penger, kommenterer Arve Kristiansen.

Løperdronningens ektemann jobbet tidligere i Statoil, og har særlig blinket seg ut selskaper som satser på undervannsteknologi. Aksjene kjøper han på Oslo Børs, og han har is i magen når svingningene kommer.

- Vi kjører rundt i en 19 år gammel bil, og er forsiktige med forbruk. Lykken er ikke bare å kjøpe ting, og vi tenker jo litt på generasjonsskiftet også, sier Kristiansen.

Ekteparet har tre barn mellom 14 og 24 år.

Hentet ut 4,9 millioner

Etter råd justerte de ned aksjekapitalen i EBAS Consulting AS fra 5,4 millioner til 540.000 kroner på generalforsamlingen i mai. Dermed satt Ingrid og Arve Kristiansen igjen med vel 4,9 millioner på deling.

I tillegg til aksjeinvesteringene kommer det også inn litt fra stavgang (Nordic Walking). Blant annet har Ingrid Kristiansen gitt ut bok og holder kurs og foredrag om emnet. Staver med navnetrekket sitt på selger hun også, og ekteparet er selv ivrige stav-aktivister.

- Stavmarkedet var veldig høyt oppe for to-tre år siden, men nå har det stabilisert seg. Dette er noe vi brenner for, og som er viktig for å forebygge muse- og tastaturskader. Men vi kunne ikke drevet med stavgang uten å ha andre inntekter til å betale regningene med, sier Arve Kristiansen.

Mens kona både ble verdensmester og satt fem verdensrekorder, ble løpingen aldri mer enn solid mosjon for ektemannen.

- Jeg pleier å si at Ingrid alltid har slått meg, ler han.

Les mer om Ingrid Kristiansen her.

(foto: Thore-Erik Thoresen, Aftenposten)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus