Meny

Tjener 1 million kroner – i timen

Tjener 1 million kroner – i timen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investor og tidligere kjøpmann Stein Erik Hagen har ingen grunn til å klage.

Hver eneste time det siste halvannet året har verdiene i selskapet økt med 1 million kroner.

Etter at Hagen solgte seg ut av dagligvarebransjen har pengene trillet inn i familieselskapet Canica AS, som kontrolleres av Hagen og hans tre barn Nina Camilla, Caroline Marie og Carl Erik.

Ifølge NA24 og Aftenposten verdsettes Hagen-familiens selskaper til over 25 milliarder kroner, etter at gjelden på 2,5 milliarder kroner er trukket fra.

Administrerende direktør Petter A. Ruzicka har over 2,9 millioner kroner i lønn, sammenlignet med 2,4 millioner kroner i 2005. I fjor fikk han også en bonusavtale basert på innsatselementer og verdiutvikling i selskapet som Stein Erik Hagen verdisetter til tre millioner kroner. Dermed klarte Ruzicka å tjene nesten seks millioner kroner hos familien Hagen i fjor, skriver NA24.

Canicas største investering er Orkla, der selskapet er største eier med 20,4 prosent av aksjene.

Canica kontrollerer Steen & Strøm etter et oppkjøp til 86,56 prosent i forrige uke, og sitter med investeringer i blant annet nettbutikken Komplett og jernvarehandelen Jernia. (©NTB)

(foto: Scanpix)

---

Oppdatert med sitering av og sitat fra NA24 klokken 14.45.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus