Meny

Ett av fem selskaper uten styre-kvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et halvt år før loven om kjønnskvotering i bedriftsstyrene trer i kraft, er hvert femte selskap uten en eneste kvinne i styret.

Oslo (NTB): 1. januar 2008 skal alle allmennaksjeselskaper ha minst 40 prosent kvinner i sine styrer.

Men et halvt år før loven trer i kraft har 94 av 500 selskaper 100 prosent menn i styrene, ifølge en gjennomgang forsker Marit Hoel ved Center for Corporate Diversity har gjort på oppdrag fra Næringsdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet.

Seks av ti selskap tilfredsstiller loven. Og ti selskaper har mer enn 50 prosent kvinner i sine styrer.

Statssekretær Frode Berge (Ap) i Næringsdepartementet er fornøyd. Han sier til Dagens Næringsliv at med begge kjønn representert i 80 prosent av styrene, har Norge allerede verdensrekord. Berge mener det ikke er noen grunn til at ikke alle skal klare målet om 40 prosent innen årsskiftet.

- I Norge i 2007 og 2008 er det ingen grunn til at selskapene ikke skal finne kvalifiserte kvinnelige styremedlemmer. Selskapene har hatt god tid på seg og har visst om dette lenge, sier statssekretær Frode Berge (Ap) til NTB.

Og legger til at selskap som ikke oppfyller kravet innen årsskiftet kan vente seg en reaksjon.

– De som ikke oppfyller lovens krav, vil få et varsel om at de ikke driver i tråd med lovverket, og en frist på fire uker til å rydde opp. Da må de om nødvendig ha ekstraordinær generalforsamling for å velge nye styremedlemmer, sier Berge. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Oppdatert med kommentarer fra Frode Berge klokken 15.25.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus