57,6 millioner i pluss for Bjørn Maaseide

57,6 millioner i pluss for Bjørn Maaseide
57,6 millioner i pluss for Bjørn Maaseide

Mens sandvolleyball-veteran Bjørn Maaseide (39) gjør suksess i Berlin-sanden, renner pengene inn i familieselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nylig innsendte 2006-regnskapet viser nemlig et overskudd på hele 57,6 millioner for Maaseide Holding AS. Hovedårsaken er at selskapet i fjor solgte aksjene sine i entreprenørbedriften Malthus AS for 58,2 millioner.

«Selskapet forvalter eierinteresser i Malthus Eiendom AS og Malthus AS, med intensjon om å videreforedle de verdier dette representerer», heter det i årsberetningen til Maaseide Holding AS.

- Det er ikke her mine virkelige verdier ligger. Dette er verdier min far, som var sentral i oppbyggingen av Malthus AS, har skapt, kommenterer Bjørn Maaseide til ABC Nyheter.

Eier 25 prosent hver

Selskapet er eid med en fjerdedel hver av søsknene Bjørn, Oscar, Anne Marie og Kathrine. Og far Reidar er styreleder.

- Selskapet vil bli mer utvidet de neste årene, og det skal min bror Oscar ta seg av, sier Maaseide.

De fire aksjonærene tar ifølge regnskapet ikke ut utbytte, men har sikret seg et lån på til sammen 7,1 millioner med forfall i løpet av 2007. Egenkapitalen var dermed på solide 77,2 millioner ved årsskiftet. Gjelden var på 11,2 millioner.

Både Bjørn Maaseide og søsteren Kathrine satser begge på å spille i Beijing-OL neste år. Onsdag kvalifiserte søsknene seg for hovedrunden i Grand Slam-turneringen i Berlin.

Solgte for 2-300 millioner

39-årige Bjørn Maaseide la opp etter OL i 2004, og har siden satset på business. I begynnelsen av året solgte han treningskjeden sin, Sports Club, til Elixia for 2-300 millioner, ifølge Finansavisen. Deretter bestemte han seg for comeback med Iver Horrem som sand-partner.

- Jeg har begynt et sabbatsår nå, men vil nok fortsette å engasjere meg innen helse- og treningsbransjen. Jeg må bare få unna et OL først, og der holder det ikke å melde seg på, ler Bjørn Maaseide.

- Vurderer du å fortsette også etter OL?

- Det er jo en mulighet for at Norge søker VM i 2009. Og alt etter om kroppen holder, motivasjonen er der og jeg utvikler meg, så kan det være at døren er på gløtt til 2009. Men jeg har ikke tenkt så langt ennå.

LES OGSÅ: Anstrengt økonomi i Volleyballforbundet

(bilder: Scanpix)

---

Oppdatert med kommentarer fra Bjørn Maaseide klokken 09.50.

Personvernpolicy