Meny

Skal produsere «himkok» i stor stil

Skal produsere «himkok» i stor stil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken har jeg ikke hørt fra «Kaares Insider». Jeg har derimot hørt fra «Kaares Outsider», som hevder at det jeg skal i gang med på Fuerteventura er hjemmebrentproduksjon i stor stil. God gammelda

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 18 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå har en leser gitt ham en ny idé som kan bli gull verdt!

Uke 19:
Jeg har blitt spådd, dog noe annerledes enn hva jeg hadde forventet. For min kinesiske spåmann gjorde en turbovariant på direkten på telefonen og kunne da fortelle at jeg på grunn av min fødselsdato faktisk var inne i en svært gunstig periode med mange spennende prosjekter som jeg ville lykkes med.

Og det synes som om han har rett i sine spådommer. For ennå har jeg fem uker igjen til jeg skal være i havn, og hvis jeg ikke tar helt feil, er endelig deadline for serien 13. august, og innen da bør investorene være på plass. Og selv om dagene nå bærer preg av rutinejobbing, skjer det fortsatt interessante og spennende ting. Jeg har blant annet fått mail fra en mannlig leser som velger å være anonym, men som kaller seg «Kaares Outsider» - et reelt motstykke til «Kaares Insider», som for øvrig har glimret med sitt fravær denne uken.

«Kaares Outsider» tror imidlertid at konkurransesituasjon på det internasjonale maismarkedet blir for tøff for meg, fordi det alt er så mange store, tunge aktører på banen. Her er utdrag av det han noe pessimistisk skriver:

Hvorfor bruker så alle mais? Fordi de har oppdaget, som du sikkert også har oppdaget, at mais har et høyt sukkerinnhold i forhold til pris, og at det derfor er spesielt lønnsomt å destillere sprit fra sats basert på mais. Det store problemet ditt er at du vil konkurrere i et allerede veletablert marked, og mot store mektige aktører (visste du for eksempel at sprit- og drikkekonsernet Diageo frem til for et par år siden også eide hamburgerkjeden Burger King som en liten bigeskjeft? Her snakker vi stor industri...). Etterspørselen etter mais er for tiden stigende, og det vil den sannsynligvis fortsette med, uavhengig av om flere går over til å bruke maisbasert biodrivstoff. Dessverre er heller ikke dette noen garanti for kjapp milliongevinst. I et så stort marked vil det alltid være risiko for svingninger, alt som skal til for at maisprisen faller er at for eksempel prisen på ris faller. Det er også viktig å huske på at den globale maisproduksjonen er enorm og potensialet for maisdyrking er enda større. Dersom maisprisene stiger nok vil det nok være flere av de store landbruksaktørene som øker produksjonen, og sannsynligvis vil de, med større areal, mer kapital og lengre erfaring, kunne underby deg.

«Kaares Outsider» mener for øvrig at det jeg skal i gang med ganske enkelt er produksjon av hjemmebrent. I stor skala! Men fullt legalt. Noe som vel er mange trønderes drøm:

«Sats» er altså en samlebetegnelse på alkoholholdige stoffer som skal destilleres. Eneste praktiske måte å fremstille alkohol på er ved hjelp av gjærsopp og sukker. Dersom man bruker korn som sukkerkilde kalles satsen øl, ellers kalles den gjerne vin. Så vidt jeg vet er det ingen som fremstiller verken vin eller øl fra fossilt eller syntetiske materialer, så dette innebærer at praktisk talt all etanol som fremstilles er av biologisk opprinnelse, altså bioetanol. Denne heller fyldige forklaringen er tatt med fordi det nesten kan virke som du har en urealistisk oppfattelse av hva bioetanol er, sannheten er at bioetanol er et finere (mer miljøbevisst) ord på etanol, som igjen er et finere ord på schprit. Eller eventuelt «himkok». Så kan man jo spørre seg: hva så? Problemet er bare at det verken er nytt eller uvanlig å fremstille etanol av mais. Jeg vet faktisk ikke hva som er vanligst å fremstille industriell sprit av, men når det gjelder kommersiell sprit vil jeg anslå at andelen som opprinnelig kommer fra mais ligger på et sted mellom 30 og 70 prosent. Praktisk talt all kornwhisky (hovedbestanddelen av blend whisky) fremstilles av mais (selv om noe kommer fra ris), og dette medfører at rundt 50-70 prosent av all skotsk whisky er fremstilt av mais. Praktisk talt all irsk whiskey og kanadisk whisky er fremstilt fra mais, og i amerikansk bourbon og Tennessee whiskey er det et lovpålagt krav at minst 51 prosent skal være destillert fra mais. I tillegg driver de fleste store whisk(e)y-destilleriene med produksjon av såkalt nøytral sprit. Dette er sprit som benyttes til vodka (rett i flasken), gin (tilsatt krydder) og diverse andre klare spriter (men med unntak av klar rom og ekte tequila!).

Jeg må innrømme at jeg setter pris på slike innspill fra leserne, selv om jeg nok ble litt betenkt da jeg leste hele mailen fra «Kaares Outsider». Og full av angst gikk jeg straks tilbake til forretningsplanen, svært, svært bekymret. Men ble snart beroliget. For mine kalkyler holder faktisk mål og med en minimumsproduksjon på 50 millioner liter himkok i året, blir dette god butikk, og innen jeg er i gang vil antagelig prisen på bioetanol ligge på rundt 6 kroner literen fra produsent og med forholdsvis lave driftskostnader, berger jeg med gode marginer.

Jeg er forøvrig utrolig imponert over interessen for serien. For jeg har nå mellom 6.500 og 10.000 ukentlige lesere og jeg mottar nesten daglig e-poster fra dere lesere med oppmuntring om å stå på videre, og noen av dere har sogar spurt om ikke serien bare kan rulle og gå utover høsten og vinteren for å se hvor langt det er mulig for meg å komme. Har tatt den så vidt med redaktør Berg som ikke ser helt bort fra at vi forlenger, litt avhengig av hva som skjer nå i innspurten av serien. Og selv om jeg er sikker på å komme i mål, er jeg noe usikker på hvordan de neste ukene vil arte seg.

For som jeg har skrevet tidligere, lever serien nå sitt eget liv, og jeg opplever jo de mest forunderlige ting som en følge av dette stuntet som serien er. Nå er jeg nærmest blitt invitert til Shanghai for å møte kinesiske investorer som er interessert i konseptet mitt, og da spesielt engasjementet mitt med avsaltningsanlegg. I tillegg har jeg fått henvendelse fra en større norsk dusjprodusent som ønsker et mulig samarbeid, og så vil han muligens bli sponsor. Jeg skal møte ham senere denne uken.

Så serien har åpnet en helt ny og spennende verden for meg, nemlig finans- og investorverdenen. En rå, brutal og nådeløs verden hvor kun de sterkeste overlever, som i Darwins lære, om jeg tolker «Kaares Insider» rett. Et realt vepsebol hvor jeg har stukket hånden inn.

Så langt har jeg ikke blitt stukket. Når forretningsplanen endelig er klar, endrer dette seg muligens. Jeg jobber i alle fall daglig med planen som vil være klar en av de nærmeste ukene. Men dette er pirkete jobbing. Er det feil i konseptet, eksempelvis med tall, så kan hele opplegget velte, og det vil rett og slett være for jævlig etter å ha lagt ned så mye jobb.

Jeg jobber for øvrig parallelt med den nye avisen min, «Gründer1» som skal lanseres denne uken. Det gleder jeg meg til. Er spent på responsen og har alt produsert rundt 20 artikler og produserer nå fortløpende både nyhetsartikler og featurestoff og bygger linkebibliotek. Regner med at lanseringen blir torsdag eller fredag. Selskapet Cateno som bygger avisen for meg, er nå ferdig med selve byggingen og jobber nå med å legge inn artiklene. Og det er jo også et resultat av denne etter hvert så forunderlige serien.

Men har serien blitt slik jeg hadde tenkt den? Og har jeg klart premissene som var utgangspunktet? Nei, serien har blitt totalt annerledes enn hva jeg hadde sett for meg da jeg startet 15. februar med den første artikkelen. Jeg hadde nemlig sett for meg mer gambling, samt lange og spennende dager med spekulasjoner på børsen. I stedet er jeg i ferd med å ende opp som en kjedelig maisbonde på Fuerteventura og redaktør av egen avis. Har jeg så lurt noen av leserne? Nei! For som min coach Paal Leveraas sa i en tidligere artikkel, så skulle fokuset mitt hele tiden være på sluttsummen, på de 209 millionene, og det er jo tross alt det beløpet jeg nå nærmer meg.

Men tilbake til «Kaares Outsider». Han har nemlig ikke bare vært pessimistisk. For han avslutter sin mail med et tips som kan være gull verd! Nemlig følgende:

Mens jeg skrev dette fikk jeg en idé som kanskje kan være god og som ligner litt, men som jeg tror du vil være aleine om. Sats kan kan som kjent fremstilles av alt som inneholder sukker, og det er mulig det lar seg gjøre å lønnsomt produsere (bio)etanol fra husholdningsavfall, og da fortrinnsvis matavfall. Det er her snakk om sukkerholdig materiale som det er vanskelig å utnytte energien fra i forbrenningsanlegg, og råstofftilgangen er enorm over alt! Dersom man kan fremstille CO2-nøytralt drivstoff fra dette vil det være en enorm miljøgevinst, og så vidt jeg vet (og jeg innrømmer at jeg godt kan ta feil!) er du aleine om ideen. Kan være verdt å undersøke i hvert fall, og hvis du blir rik av ideen min kan du heller få lov til spandere en flaske maltwhisky på meg! Lykke til!.

Tipset er jo manna fra himmelen. For med mine forbindelser på Kanariøyene, er jo dette midt i blinken. 12 millioner turister besøker Kanariøyene årlig i tillegg til de 2 millionene som bor der fast, og søppel er et av de største miljøproblemene på øyene. Man har ingen løsning for å bli kvitt søpla i framtiden på grunn av plassmangel, et tema som Canariposten gjentatte ganger har skrevet om.
Når ideen synker inn, ser jeg dimensjonene og mulighetene og er rimelig sikker på at avfallet fra spritproduksjonen i tillegg kan presses og brukes til produksjon av dyrefôr, noe som også vil gi en pen økonomisk gevinst, i tillegg til den enorme miljøgevinsten man oppnår.

Og jeg bestemmer meg prompte for å kontakte min kanariske venn Salva. Dette kan bli gull verdt. Jeg prøver også å ringe redaktøren, Herr Berg, for å formidle nyheten, men han svarer ikke og kanskje er det like greit. For han vil muligens tro at det har bikka for meg. Igjen!

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.


Illustrasjonsfoto øverst: Flickr.com

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»
Siste nytt
14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus