En halv million i pluss for Tande-P

Forfatter og eks-programleder Alf Tande-Pettersen tjener godt selv om han ikke lenger er på TV-skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor fikk 56-åringens selskap,Tande-P AS, inn 1,5 millioner på «underholdnings- og forfattervirksomhet», ifølge årsberetningen.

Den tidligere NRK-kjendisen satt igjen med et overskudd etter skatt på 523.000 kroner, og pløyer pengene inn i egenkapitalen. Den er nå på 158.000, og Tande-P AS har bokført verdier for 1,9 millioner. Selskapet tapte penger både i 2003, 2004 og 2005. I forfjor ble det 365.000 kroner i minus.

«Den reelle verdien av selskapets eiendeler er betydelig høyere enn bokført verdi», skriver Tande P. i årsberetningen.

Alf Tande-Pettersen er selv daglig leder og styreleder, og sitter på alle aksjene i den Vormsund-baserte virksomheten. Han ga seg selv 426.000 i lønn i fjor.

ABC Nyheter har bedt ham kommentere regnskapet både i går og i dag, men Tande-P har ikke ringt tilbake.

I et intervju med VG i april fortalte 56-åringen imidlertid at han skriver på fire bøker; en krimroman, en krigsbok, en dokumentar og dessuten en utgivelse om Ytre Enebakks store sønn, Fritjof.

Tande-P drømmer dessuten om TV-comeback:

- Jeg har et par-tre konsepter i bakhodet som jeg kan kaste frem.

For noen år tilbake satset den tidligere programlederen tungt på restaurantdrift. Men senhøsten 2003 gikk selskapet konkurs med rundt seks millioner i gjeld.

(arkivfoto: Scanpix)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus