Kjøp julegavene i juli

Kjøp julegavene i juli
Kjøp julegavene i juli

Er du flink til å planlegge kan julegavene kjøpes i juli – til en svært gunstig pris. Nå starter sommersalget og du kan gjøre et kupp eller to. Her er oversikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du liker å spare penger, og er flink til å planlegge, kan gjøre unna julegavene i juli – til svært gunstig pris. Du kan spare hele 70 prosent.

DinSide har tatt en temperatursjekk på sommersalget rundt om i det norske land. Og svært mange har faktisk store salg nå - der du kan spare mange prosenter.


Så lett får du prisen ned.

Spesielt tøy og sko

På senteret i Drøbak er salget allerede i gang.
- Vi har sommersalg hele juli. Og spesielt har vi mye salg på tøy og sko. Prosentene du får i avslag varierer mellom 30 og 50 prosent, sier senterleder på Amfi Drøbak City, Leif Tomter.
Også på Oslo City er det sommersalg. Men ifølge senterleder Trond Herberg varierer det mye fra butikk til butikk. Senteret har med andre ord ikke noe fellessalg.

Er du litt frekk? Slik gjør du en bra handel.

Rabatten kan øke

Går vi litt lenger opp av Karl Johan, kommer vi til Steen & Strøm.
- Salget startet forrige torsdag, og det er alle butikkene som har salg. Noen butikker har imidlertid flere varer ute for salg, enn andre. Men i tekstilbutikkene er det fullt salg, sier brandmanager Morten Kreutz.
Ifølge Kreutz oppnår man gjerne mellom 30 og 50 prosent i rabatt.

Her er forbrukslån-kalkulatoren.

- Men det er ikke umulig at denne rabatten vil gå litt opp fremover, avslutter han.
Lengst i nord er det også mulig å gjøre et kupp eller to.
- Det er full gang i sommersalget, og spesielt på tekstilvarer. Helt opp i 70 prosent gis det i rabatt, men det vanlige for tiden er nok 50 prosent, sier senterleder på Jekta Storsenter i Tromsø, Leila Myrvang, og legger til:
- Senere kan det bli større avslag, men da vil utvalget selvsagt også være mindre.
Varer til skolestart
- Vårt sommersalg starter på tirsdag den 10. juli, og vil vare frem til skolestart. Vanlige rabattsatser ligger på mellom 40 og 70 prosent, sier Astrid Larsen, fungerende senterleder på Kvadrat handlesenter mellom Sandnes og Stavanger.
Tirsdag kan du Shop till you drop på Kvadrat - der er det nemlig nattåpent, for de som skulle ha lyst...
På senteret Solsiden i Trondheim, er det også salg.
- Mange av butikkene er allerede i gang, men det er ikke i regi av senteret, men noe som butikkene og kjedene selv bestemmer, sier senterleder i Solsiden, Bente Gätzschmann.
Handler man på Slottsquartalet i Kristiansand, må man imidlertid væpne seg med litt mer tålmodighet.
- Nå har vi handelens dag, og først fra 10. august har vi planlagt sommersalg sammen med handelsstanden i byen, forklarer Judith Melbye, markedskoordinator i Slottsquartalet.
Vi gjør oppmerksom på at det selvsagt ikke bare er sentrene som har salg i sommerperioden. Også veldig mange enkeltstående butikker og kjeder har gode rabatter på lur. Her gjelder det å sjekke tilbudsavisene og store vindusskilter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus