Taus om Sissel Kyrkjebøs inntekter

Taus om Sissel Kyrkjebøs inntekter
Taus om Sissel Kyrkjebøs inntekter

Sissel Kyrkjebø (38) er helt taus om sitt norske investeringsselskap. I fjor ble det 300.000 i overskudd for den utflyttede bergenseren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TURNERER NORGE OG SVERIGE
Sissel Kyrkjebø turnerer Norge og Sverige i juli. 36-åringen ble kjent etter at hun i 1986 opptrådte under pausen av Eurovision Song Contest i Bergen. Sangstrupen fra Bergen har også medvirket til filmmusikken til Titanic, og kom i fjor med samle-CD. Hun bor i Danmark, og var i ti år gift med den danske musikeren Ediie Skoller. Les mer hos Wikipedia. (begge foto: Scanpix)

Selskapet Kantate Bergen AS eies av sangstjernen og foreldrene, Erling Johan og Laila. I tillegg til å investere i verdipapir og eiendom, mottar firmaet «royalty for salg av musikk».

Men mye penger blir det ikke.

Aksjer og fond halvert

I fjor var inntektene fra driften på kun 79.000 kroner, og driftsresultatet endte på minussiden. Men renter og salg av fond bidro med 445.000, og dermed ble resultatet før skatt 308.419 kroner mot vel 1,4 millioner i 2005.

Samtidig er verdien av selskapets aksjer og fond mer enn halvert i forhold til 2005. Den gang var musikerens investeringer i markedet verdsatt til vel 4,4 millioner. Nå er disse verdiført til 2,1 millioner.

Kantate Bergen AS eier også en hytte på Haugastøl langs Rallarvegen, og denne er verdsatt til to millioner.

- Erling Johan Kykjebø mener at årsregnskapet med noteopplysninger og årsberetningen gir tilstrekkelig informasjon om virksomheten til selskapet, heter det i en mail fra selskapets revisor, Øyvind Bjørsvik.

Erlig Johan er Sissel Kyrkjebøs far og står både som daglig leder og styreleder av selskapet. Han har imidlertid hemmelig telefonnummer, og på kontortelefonen er det verken svar å få eller svarer på. Foreldrene eier halvparten av Kantate Bergen AS, mens sangerinnen sitter på resten av aksjene.

Bosatt i Danmark

- Har Sissel Kyrkjebø et annet selskap som får inn musikk-inntekter i Danmark?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er hennes private sak, men hun bor i Danmark, sier Kyrkjebø-manager Bjørn Nessjø.

Fjorårets overskudd overføres til selskapets egenkapital, som er på vel to millioner. Gjelden ble redusert fra 5,2 til 2,3 millioner i 2006.

«Selskapet har ikke foretatt investeringer i eiendommer eller verdipapirer i 2006», heter det i styrets beretning.

Ifølge 2005-regnskapet eier Sissel Kyrkjebø også 53 prosent av Sister Music AS (tidligere Sissel AS). Selskapet, som driver med impresariovirksomhet, har imidlertid knapt hatt omsetning de siste årene, og har ennå ikke levert 2006-tall.

PS: ABC Nyheter har ikke funnet noe selskap med tilknytning til Sissel Kyrkjebø eller hennes far i Det centrale virksomhedsregister i Danmark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus