Vil skattelegge parkering på jobben

Dersom bedriften betaler for parkeringsplassen din på jobben, kan du ikke regne med at frynsegodet forblir gratis. Dersom finansminister Kristin Halvorsen (SV) får det som hun vil, bør alle betale ska

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prinsipielt er jeg for å skattlegge fordelen av parkering av arbeidsgiver i større grad enn det som er tilfelle i dag, skriver finansminister Kristin Halvorsen i et svar til et brev fra stortingsrepresentant Borghild Tenden (V).

I dag må du ikke betale fordelsskatt dersom du parkerer på bedriftens egne eller leide parkeringsplasser. Men dersom du får refundert parkeringsutgifter, er refusjonen skattepliktig.

- Helt idiotisk

Halvorsen mener ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at det er utfordrende å finne praktiske regler for verdsetting og kontroll av slike naturalytelser. Hun sier forslaget om skattlegging av gratis parkering vil bli vurdert i framtidige budsjettrunder.

Forslaget møter imidlertid motbør innad i regjeringen. Arbeiderpartiets finanspolitiker Rolf Terje Klungland reagerer kraftig.

- Dette blir helt idiotisk. Forslaget kan ikke være gjennomtenkt, for det lar seg bare praktisere i de store byene, sier Klungland til ANB.

- Hvis det er gratis å parkere på nabotomta, så kan ikke arbeidstakeren måtte betale skatt for å bruke bedriftens parkeringsplass. Hva skal vi gjøre med kameratkjøring? Nei, dette forslaget er urealistisk, sier han.

Kollektivtransport

Venstres Borghild Tenden spør i sitt brev om regjeringen vil fjerne fordelsbeskatningen av månedskort for buss eller tog betalt av arbeidsgiver, noe finansministeren har liten sans for. Kristin Halvorsen mener det bryter med viktige prinsipper for utforming av det norske skatte- og avgiftssystemet og understreker at alle fordeler vunnet ved arbeid bør beskattes som arbeidsinntekt.

- Det er bedre å redusere klimagassutslipp knyttet til jobbreiser gjennom mer målrettede tiltak enn skattefritak for månedskort, sier finansministeren. Halvorsen ser i stedet for seg endringer i særavgifter for å stimulere flere til å benytte kollektivtransport. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus