Inntektsfall for a-ha-selskap

Inntektsfall for a-ha-selskap
Inntektsfall for a-ha-selskap

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar Savoy sitt management-selskap fikk inn 11 millioner mindre enn i 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DETTE ER A-HA:
Bandet ble dannet i 1983 og har fått Spellemannsprisen hele syv ganger. I 1985 slo de gjennom i USA og Europa med storhiten Take On Me, som er vel så kjent for den animerte videoen. a-ha ble oppløst i 1993, men kom sammen igjen fem år senere. I 2005 ga bandet ut sitt foreløpige siste album, Analogue.
(kilde: Wikipedia)

Og de beskjedne (regnskaps-)notene i 2006-regnskapet og årsberetningen er ikke mye å bli klokere av.

a-ha Network AS ble stiftet sent i år 2000, og har dratt inn til sammen 45 millioner fra og med 2001 til og med 2005. I 2005 var omsetningen 12,5 millioner. Men i fjor stoppet inntektene på 1,3 millioner. Overskuddet etter skatt endte på 104.909 kroner, vel en fjerdedel av 2005-resultatet.

- Vi har omorganisert hele a-ha-gruppen, og har outsourcet en del tjenester. Per i dag og i store deler av fjoråret har vi kun drevet med konsulenttjenester, sier styreleder og daglig leder Kjell Harald Wiik til ABC Nyheter.

Og legger til:

- Før var vi inne på arrangørsiden på konserter. Management-selskapet jobber primært med a-ha, men kan også arbeide for andre artister.

- Hva regner du med at a-ha Network AS kommer til å omsette for i 2007?

- Det er helt umulig å si hvor vi kommer til å ligge i fremtiden, sier Wiik.

De tre a-ha-medlemmene eier en tredjedel av aksjene hver, og selskapets formål er «å utvikle alle materielle og immaterielle rettigheter tilknyttet a-ha».

a-ha Network AS står med en knapp million i egenkapital og rundt 700.000 kroner i gjeld. Fjorårets overskudd overføres i sin helhet til egenkapitalen.

Personvernpolicy