Inntektsfall for a-ha-selskap

Inntektsfall for a-ha-selskap
Inntektsfall for a-ha-selskap

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar Savoy sitt management-selskap fikk inn 11 millioner mindre enn i 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DETTE ER A-HA:
Bandet ble dannet i 1983 og har fått Spellemannsprisen hele syv ganger. I 1985 slo de gjennom i USA og Europa med storhiten Take On Me, som er vel så kjent for den animerte videoen. a-ha ble oppløst i 1993, men kom sammen igjen fem år senere. I 2005 ga bandet ut sitt foreløpige siste album, Analogue.
(kilde: Wikipedia)

Og de beskjedne (regnskaps-)notene i 2006-regnskapet og årsberetningen er ikke mye å bli klokere av.

a-ha Network AS ble stiftet sent i år 2000, og har dratt inn til sammen 45 millioner fra og med 2001 til og med 2005. I 2005 var omsetningen 12,5 millioner. Men i fjor stoppet inntektene på 1,3 millioner. Overskuddet etter skatt endte på 104.909 kroner, vel en fjerdedel av 2005-resultatet.

- Vi har omorganisert hele a-ha-gruppen, og har outsourcet en del tjenester. Per i dag og i store deler av fjoråret har vi kun drevet med konsulenttjenester, sier styreleder og daglig leder Kjell Harald Wiik til ABC Nyheter.

Og legger til:

- Før var vi inne på arrangørsiden på konserter. Management-selskapet jobber primært med a-ha, men kan også arbeide for andre artister.

- Hva regner du med at a-ha Network AS kommer til å omsette for i 2007?

- Det er helt umulig å si hvor vi kommer til å ligge i fremtiden, sier Wiik.

De tre a-ha-medlemmene eier en tredjedel av aksjene hver, og selskapets formål er «å utvikle alle materielle og immaterielle rettigheter tilknyttet a-ha».

a-ha Network AS står med en knapp million i egenkapital og rundt 700.000 kroner i gjeld. Fjorårets overskudd overføres i sin helhet til egenkapitalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus