Femten frie fremtidsjobber

Er du lei av å være innendørs kontorrotte? Her er femten tips til jobber utendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes jobber der du aldri trenger å sitte stille på en kontorstol - i dårlig innemiljø. Kanskje noe å tenke på, om du vurderer hva du skal bli når du blir stor - eller om du ønsker en ny karriere:

Mye frisk luft for slottsgartner Thor Johansen. Noe for deg? Foto: ScanpixMye frisk luft for slottsgartner Thor Johansen. Noe for deg? Foto: Scanpix

1. Gartner

Enhver kommune med respekt for seg selv, har en anleggsgartner. En som steller med gressplener, busker, planter og treklipping - slik at kommunen alltid tar seg godt ut.

Også i hagesentre trenger de gartnere - til å passe og pleie plantene.

Har du skikkelig flaks, finner du en ledig stilling hos en riking - som ikke bare har en stor hage - men en hel park, som skal ordnes og fikses.

2. Golfpro og caddie

Glad i golf? Da er det kanskje nærliggende å bli golfpro, altså én som underviser andre som er glad i golf. Du er alltid ute, til og med i pene omgivelser. De fleste pro'ene jobber imidlertid mye i sommersesongen, men har til gjengjeld fri om vinteren.

Er du skikkelig flink golfspiller, kan du kanskje også ha flaks, og bli valgt ut som personlig caddie for en av de proffe spillerne. Da får du til og med sett mange ulike golfbaner rundt om i hele verden...

3. Greenkeeper

Når vi er i golfverdenen. Enhver golfklubb trenger en greenkeeper eller to. En person som klipper gress og sørger for at golfbanen tar seg godt ut.

4. Parkranger/naturveileder

En kul jobb? I det store utlandet kaller man dem ofte parkrangers, men i Norge er en mer korrekt tittel naturveileder.

5. Kirkegårdsgartner

Om du ikke er typen som er redd for å se spøkelser, kan du også vurderer en kirkegårdskarriere. Det meste av tiden vil gå med til å holde kirkegården pen og ordentlig - men vær klar over at det også kan bli litt gravearbeid.

Du trenger ikke bli en badevakt-diva, men jobben borger jo også for mange bademuligheter. Foto: ScanpixDu trenger ikke bli en badevakt-diva, men jobben borger jo også for mange bademuligheter. Foto: Scanpix

6. Badevakt

Sikkert en fantastisk jobb! Du kan sitte i solen hele dagen - og også få til et lite bad inn imellom. Imidlertid er dette en ganske sesongpreget jobb her til lands. Reiser du utenlands, til varmere himmelstrøk, trenger de imidlertid badevakter hele året rundt. Bare vent og se, du kan bli den reneste Baywatch-stjernen.

Kanskje.

Slik kupper du jobbintervjuet

Ta DinSides store jobbtest

7. Skogsarbeider

Glad i skogen? Da er en jobb som skogsarbeider kanskje noe for deg? Enten kan du jobbe med å rydde skogen, altså felle trær. Eller kanskje omvendt - som treplanter – der du jobber med å sette ut nye trær i hogstfelter.

Som skogsarbeider kan du få jobb hos norske skogbedrifter eller skogeiere, i kommunalt eller statlig skogvesen.

8. Søppeltømmer

Er du søppeltømmer, beveger du deg også nesten kun utendørs. Og ganske mye trim får du gratis med på kjøpet! Duften snakker vi ikke om...

9. Taktekker

Ønsker du deg høyt til værs – der solen alltid skinner? Som taktekker jobber du – selvsagt – på et tak, ute i den friske luften. God utsikt får du som oftest med på kjøpet.

10. Jeger

De fleste jegerne er fritidsjegere. Imidlertid finnes det også jegere som jobber med å holde bestanden av noen dyr nede, på oppdrag fra myndighetene.

11. Vei/anleggsarbeider

Som veiarbeider, eller anleggsarbeider, er arbeidsplassen din også utendørs. Men noen ville kanskje hevde at luften ikke alltid er like frisk...

12. Avis- og postbud

Posten skal alltid frem. Og avisen vil vi også gjerne ha. Jobber du som post- eller avisbud, er du alltid ute i friluften.

13. Jobb i naturbarnehage

Glad i barn? Da er en jobb i barnehage kanskje et naturlig valg? Om du er utdannet pedagog, eller barnehageassistent, er det mulig å søke jobb i en naturbarnehage – altså i en barnehage der det er et prinsipp i seg selv at barna skal være ute hele dagen.

14. Maler - utendørs

Velger du maleryrket, kan du både jobbe innendørs og utendørs. Er du glad i å være ute i sommerhalvåret, er maleryrket perfekt, da mange gjerne vil ha deres hus, hytte eller rekkverk malt utvendig.

På vinteren er det ikke like gunstig å male hus, men da kan du heller trekke innendørs i stedet.

15. Yrkesmilitær

En rekke militære funksjoner innebærer at du nesten kun oppholder deg utendørs. Om du skal grave huller, dekke dem til igjen, eller noe helt tredje...

Noen vil kanskje hevde at det også er minussider ved friluftsarbeidet. Spesielt når høststormen raser, eller det er minus femten grader utenfor.

Vel, på den andre siden: Frisk luft er sunt, og som kjent finnes det ikke dårlig vær, bare dårlig klær...
--

Artikkelen er skrevet av Din Side

Personvernpolicy