Anstrengt økonomi i Volleyballforbundet

Anstrengt økonomi i Volleyballforbundet
Anstrengt økonomi i Volleyballforbundet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volleyballforbundet fikk 40.000 i minus og sliter med negativ egenkapital. - Vi kunne trengt mer penger, sier presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
SLITER ØKONOMISK
Volleyballforbundet skal gå i pluss i et år med inntektsfall. Målet er positiv egenkapital ved starten av 2008. Fire av Volleyballforbundets 2007-millioner er øremerket sandvolleyballen, som satser mot Beijing-OL i 2008. (begge foto: Scanpix)

Han beskriver forbundets økonomiske situasjon som «anstrengt». Volleyballforbundet har en negativ egenkapital på vel 336.000 kroner, og står med nesten 4,6 millioner i gjeld.

Og gjelden økte med nesten 900.000 i fjor. Forbundet har kassakreditt på maks 1,85 millioner kroner fra Idrettsforbundets konsernkonto-ordning, og økte denne med 550.000 kroner til litt over en million kroner i kreditt i fjor.

Volleyballforbundet gikk nesten en halv million i underskudd i 2004, men fikk vel 600.000 i pluss i 2005.

- Vi har klart å styre stramt før, og har som mål å optimaliserer veldig den kommende tingperioden (2007-2009, journ. anm.). Vi må tjene mer og være dyktigere på kostnadssiden, sier president Edgar Broks til ABC Nyheter.

Forbundets sponsorinntekter falt med 2,8 millioner fra nesten 3,9 til litt vel 1,8 millioner fra 2005 til 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har en utfordring på sponsorsiden. Men vi håper å kunne presentere nye sponsorer ganske snart, sier Broks.

Han vil ikke si hvor mange sponsoravtaler forbundet har på plass i dag. Volleyballen fikk dessuten inn 5,8 millioner i lotteriinntekter i fjor. 1. juli er spillmonopolet på plass, men det er fortsatt uklart hva slags kompensasjon idretten får for automatmillionene sine.

- Vi har budsjettert med en kompensasjon på rundt en million, og kommer ikke opp på fjorårsnivået i inntekter der.

Volleyballpresidenten forteller at forbundet legger opp til 20-21 millioner i omsetning i år mot 24,6 millioner i fjor. I årsberetningen står det: «styret arbeider mot at egenkapitalen skal være positiv ved inngangen av 2008». Da må det overskudd til i et år med fallende inntekter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Er det aktuelt å kutte i antall ansatte?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har ikke diskutert sånne tiltak for øyeblikket. Men i en organisasjon som vår må vi snu alle steiner for å jobbe effektivt og nå målene våre. Vi må bli dyktigere på alle områder, sier Edgar Broks.

Han forteller at en del planlagte tiltak nå er satt på vent, men vil ikke gå i detaljer. Samtidig forteller Broks at forbundet ikke vil kutte i arbeidet mot barn og unge, og at det «aldri har blitt brukt mer internt fra vår side» på toppidretten. Sandvolleyballen og innendørslandslagene får vel 5,5 til seks millioner i år. Fire av disse er øremerket sandvolleyballen, som satser mot Beijing-OL i 2008.