Zoellick ny sjef for Verdensbanken

Zoellick ny sjef for Verdensbanken
Zoellick ny sjef for Verdensbanken

Robert Zoellick overtar som sjef for Verdensbanken etter Paul Wolfowitz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters / Scanpix
Robert Zoellick overtar lederstolen i Verdensbanken 1. juli.

Det vedtok styret i Verdensbanken mandag. Utnevnelsen kommer ikke som en stor overraskelse, siden Zoellick var eneste kandidat til jobben.

Når Zoellick overtar lederstolen i Verdensbanken 1. juli, overtar han også oppgaven med å gjenoppbygge bankens renommé etter at skandalen rundt avtroppende leder Paul Wolfowitz førte til at tilliten til banken ble svekket. Skandalen avdekket også dyp splittelse innad i banken.

- Det er liten tvil om at Verdensbanken har vært gjennom en turbulent tid, og jeg tror at en av de første og viktigste oppgavene den nye lederen står overfor er å skape ro rundt institusjonen, sa Zoellick i Berlin tidligere denne måneden.

Den 53 år gamle tidligere viseutenriksministeren, toppdiplomaten, og styreformann for banken Goldman Sachs, var i forrige uke til intervju hos styret i Verdensbanken.

USAs president George W. Bush nominerte Zoellick til stillingen etter at Paul Wolfowitz ble tvunget til å kunngjøre sin avgang etter at det ble avslørt at han personlig sørget for å få kjæresten, som også jobbet i banken, forfremmet. (©NTB)

Personvernpolicy