Underskudd for Holst og Sletaune

Underskudd for Holst og Sletaune
Underskudd for Holst og Sletaune

Selskapet til stjerneregissørene Marius Holst og Pål Sletaune fikk underskudd i fjor, men sitter på filmverdier for nesten 20 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRE FILMER PÅ GANG
2006-regnskapet viser minustall for Marius Holst og Pål Sletaune. Til høsten har selskapet store forventninger til Radiopiratene med blant andre Ane Dahl Torp og Henrik Mestad i to av rollene. (foto: Scanpix)

Mens Holst er mest kjent for de kritikerroste filmene 10 kniver i hjertet og Øyestikker, og kom nylig med filmen Blodsbånd. Pål Sletaune brakdebuterte i 1997 med Budbringeren om postmannen Roys vanskeligheter. Siden har han blant annet regissert Amatørene og grøsseren Naboer med Kristoffer Joner i hovedrollen.

Tre nye filmer

Spillefilmkompaniet 4 ½ AS fikk et inntektsfall fra 2,85 millioner til 1,55 millioner i fjor. Samtidig ble overskuddet på 532.059 til minus 426.946 kroner.

- Det er ikke så veldig mye å kommentere egentlig. Men det er tøft å drive med spillefilm, og selskapet utvikler stort sett prosjekter, sier styreleder Aagot Irene Skjeldal til ABC Nyheter.

Hun eier 18 prosent av aksjene. Det samme gjør Holst, Sletaune og filmkollegene Håkon Øverås og Turid Øversveen. Daglig leder Karin Julsrud sitter på de resterende ti prosentene.

Ane Dahl Torp i Radiopiratene

Firmaet har balanseført filmprosjekter til 20 millioner. Ifølge Skjeldal inngår de tre filmene Radiopiratene , Lønsj og I et speil i en gåte (filmatisering av Jostein Gaarders roman) i porteføljen, i tillegg til 15-20 utviklingsprosjekter som kan ende opp på kinolerretet.

Mens Radiopiratene har premiere i september, kommer Lønsj i februar neste år. Gaarder-filmatiseringen jobbes det med i disse tider.

- Vi er veldig spente på Radiopiratene, siden det er en bred familie- og barnefilm med blant andre Ane Dahl Torp og Henning Mestad, sier Aagot Irene Skjeldal.

Produksjonsbudsjettet ligger på 15 millioner kroner. Markedsføring kommer i tillegg.

Ps: Marius Holsts Blodsbånd ligger i et annet produksjonsselskap, Milo 4 ½ AS. Dette firmaet er et heleied datterselskap av Spillefilmkompaniet 4 ½ AS.

Personvernpolicy