Skiforbundet med million-underskudd

Skiforbundet med million-underskudd
Skiforbundet med million-underskudd

Fra 1. juli forsvinner Skiforbundets automat-inntekter. Dermed går det mot ti millioner i underskudd i 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUTTER IKKE I TOPPEN

Topputøverne brukte 55,6 millioner i fjor, nesten tre millioner mer enn året før. Men ski-essene trenger ikke bekymre seg for kutt selv om inntektene faller og forbundet går med underskudd. - Toppidretten vår er nesten selvfinansiert, sier skipresidenten. (begge foto: Scanpix)

- Vi håper underskuddet blir litt mindre, men har budsjettert med ti millioner i tap, sier skipresident Sverre Seeberg til ABC Nyheter.

Mens forbundets spilleautomater dro inn nesten 65 millioner i fjor og vel 78 millioner i 2005, lyder automat-budsjettet for i år på bare 18 millioner. 1. juli overtar nemlig Norsk Tipping all drift av spilleautomatene, og Skiforbundet vet ennå ikke hvordan disse inntektene skal fordeles.

Mister 700-800 millioner

- Vi venter spent på hvordan dette skal løses, for her snakker vi samlet sett om 700-800 millioner kroner som har gått til drift av norsk idrett og som forsvinner. Trond Giske har sagt at han ser for seg en form for kompensasjon, sier skipresidenten.

Forbundet hans fikk redusert overskuddet fra 33 til 4,5 millioner fra 2005 til 2006, og gikk i underskudd driftsmessig. Men solide finansinntekter ga pluss-tall på bunnlinjen. Det hjelper å ha 135 millioner i egenkapital.

- Den er bygd opp med automat-inntekter, for vi visste jo hva som kom. Nå kommer vi til å bruke mer penger enn vi får inn i en periode fremover, kommenterer Sverre Seeberg.

- Tøff jobb fremover

- Men hvor lenge kan dere leve med røde tall?

- Det tror jeg blir et tema på neste års skiting. Vi bør han en fornuftig egenkapital på minst 50 millioner.

Samtidig som inntektene falt i fjor, vokste kostnadene fra 143 til 170 millioner.

- Økningen skyldes blant annet avsetninger til snøproduksjon, og dessuten har vi bygd opp et arrangementsfond, sier skipresident Seeberg.

Ifølge årsregnskapet utgjør dette 25 millioner.

- 2006 var et veldig bra år for Skiforbundet, både sportslig og økonomisk. Men vi har en tøff jobb foran oss med å tilpasse oss de nye økonomiske rammene.

LES OGSÅ:

Skiforbundet vil ha alpin-VM i 2015

Aksel Lund Svindals million-suksess

Personvernpolicy