- Betaler gjerne 18 kroner literen

- Betaler gjerne 18 kroner literen
- Betaler gjerne 18 kroner literen

Seks av ti nordmenn vil heller betale opptil 18 kroner literen for bensin, enn å legge ned industriarbeidsplasser, viser en ny spørreundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:
Scanpix

Oslo (NTB): I målingen analysebyrået InFact har laget for E24, er 1.011 nordmenn spurt om ulike spørsmål på miljø og klima.

Et av spørsmålene de spurte ble bedt om å ta stilling til er om Norge bør innføre en bensinpris på 18 kroner per liter, eller legge ned et stort aluminiumskraftverk. Tiltakene vil ha om lag lik klimaeffekt.

Av alle de spurte, foretrekker 41,3 prosent en bensinpris på 18 kroner. 24,3 prosent vil at Norge skal legge ned et aluminiumsverk. 34,5 prosent har ingen bestemt oppfatning.

Blant dem som har tatt stilling er det dermed 63 prosent som oppgir at de foretrekker høyere bensinpris.

- Dette er en positiv overraskelse. Billig bensin har ofte vært en kampsak for store grupper i Norge, men klimabevisstheten har økt veldig det siste halvannet året, sier Steinar Lem, talsmann for Framtiden i våre hender.

Miljøvernerne er enige om at undersøkelsen viser en miljøvennlig befolkning.

- Den demonstrerer en betydelig vilje til å ta klimatrusselen på alvor, selv når det svir økonomisk. Derfor har også regjeringen et stort handlingsrom, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund.

(©NTB)

Personvernpolicy