Brukte 17 millioner på Brann-spillere

Brukte 17 millioner på Brann-spillere
Brukte 17 millioner på Brann-spillere

Serielederens rike onkler bladde opp vel 17 millioner til spillerinvesteringer i fjor. Nå stiller onklene med ferske millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BIDRO TIL Å HENTE GASHI OG BAKKE
Hardball AS investerte i fire Brann-spillere i fjor. De rike onklene eier mellom 50 og 100 prosent av spillerne de satser på. Og tjente godt da Paul Scharner ble solgt i slutten av 2005. - De pengene er pløyd inn i Brann igjen, sier Branns daglige leder, Bjørn Dahl.

- Vi har penger om Brann trenger det, sier styreleder Bjarne Berg i Hardball AS til ABC Nyheter.

I begynnelsen av juni hentet selskapet inn 8,2 millioner i en rettet emisjon, og ved årsskiftet hadde klubbens rike onkler 23 millioner i egenkapital.

I fjor cashet Hardball AS ut for å hente inn midtbanespillerne Eirik Bakke og Ardian Gashi til Bergen, og kjøpte seg også opp i Petter Vaagan Moen og Armann Smari Bjørnsson.

Verdsatt til 25 millioner

- Vi eier mellom 50 og 100 prosent i spillerne vi investerer i, sier Hardballs daglige leder, Eivind Kåre Lunde.

Også da Brann hentet inn Jan Gunnar Solli fra Rosenborg før seriestart, skjøt investorene inn penger. Martin Andresen og Kristjan Örn Sigurdsson er og blant de totalt syv spillerne Hardball eier prosenter av. Andelene i seks av disse (minus Solli) var ved årsskiftet verdsatt til nesten 25 millioner, ifølge 2006-regnskapet.

- Dette er noe vi først og fremst gjør for å ha det litt moro, og for å skape noe i Bergen. På lang sikt håper vi å minimum gå i null, sier styreleder Berg.

- Et godt ekteskap

Han legger til:

- Dette er usikre investeringer. Vi kan kjøpe en juvel som knekker foten, og da kan pengene være tapt.

Berg forteller at Hardball AS på sikt skal bli overflødig. Når Brann er ferdig med å investere i anlegg, må de regne med å finansiere alle spillerkjøpene selv. Stadion-ombyggingen er ventet ferdig til seriestart neste år, og prislappen kommer på nærmere 300 millioner.

- Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten Hardball. De har vært viktige for oss, og det har vært et godt ekteskap, humrer Brann-sjef Bjørn Dahl.

Han ser ikke bort fra at klubben vil be de rike onklene om å bidra også i fremtiden.

Albansk spiss på prøve

- Vi har ikke tanker om de store investeringene i sommervinduet, for vi mener å ha en stall Brann kan ta gull med. Men det skjer fort i dette gamet, kommenterer Dahl.

Nylig har klubben hatt en ung albansk spiss på prøvespill.

- Men det er ingen vi løper etter i øyeblikket.

I fjor fikk Hardball AS et overskudd på vel 2,4 millioner etter skatt, mot 6,9 millioner i 2005. I løpet av forrige sesong ble det penger av Ragnvald Somas overgang til Viking og flopp-spissen Dylan Macallister (nå i Lyn).

Droppet Hard Balls

I tillegg kom det ifølge Berg inn noe fra Paul Josef Herbert Scharners overgang til Wolves. Scharner ble solgt etter 2005-sesongen, men deler av beløpet ble utbetalt i fjor.

Firmaets navn kommer fra baseball-sporten, og er også er et begrep for å satse tøft og dristig.

- I utgangspunktet var navnet Hard Balls, men det ble stoppet av spam-filterne da jeg mailet medinvestorene innkallingen til det første møtet. Derfor skiftet jeg navn, sier styreleder Bjarne Berg.

Personvernpolicy