Millionene renner inn for Lund Svindal

Millionene renner inn for Lund Svindal
Millionene renner inn for Lund Svindal

Den doble alpin-verdensmesteren Aksel Lund Svindal omsatte for fem millioner i fjor. 24-åringen fikk et overskudd på hele 3,5 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser 2006-regnskapet til A Management AS, tidligere Axl Management AS.

- Et greit regnskap og et fint år, sier Lund Svindals far, Bjørn Olaf til ABC Nyheter.

Han eier 30 prosent av aksjene, og er både daglig leder og styreleder. Alpinistens bror, Simen, sitter på tre prosent, mens Aksel Lund Svindal kontrollerer de resterende 67 prosentene i det Lillestrøm-baserte firmaet.

- Selskapet driver management og det som følger med dette. Per i dag jobber vi kun for Aksel, men jeg ser ikke bort fra at vi kan jobbe for andre idrettsutøvere også, sier Bjørn Olaf Svindal.

Han forteller at pengene som kommer inn stort sett er sponsorinntekter, men ønsker ikke å oppgi navnene på toppalpinistens bidragsytere.

- Jeg har ikke så lyst å snakke om økonomien, Aksels sportslige resultater er viktigere, sier en ordknapp far.

I sesongen som var, kapret romerikingen VM-gull i både utfor og storslalåm, og gikk dessuten til topps i verdenscupen sammenlagt.

Overskuddet på 3,5 millioner er pløyd inn i egenkapitalen, og A Management AS har investert 3,5 millioner i aksjer og 500.000 kroner i obligasjoner. Men Bjørn Olaf Svindal vil ikke ut med hvilke selskaper sønnen putter pengene sine inn i. Dette fremgår heller ikke av regnskapets noter.

- Vi følger med i markedene, og investerer langsiktig, er alt styrelederen vil si.
(Begge foto: Scanpix)

Personvernpolicy