To be big…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har avsluttet jakten på millionene. For Kaares Insider mener jeg heller skal jakte på milliardene. 2 milliarder kroner. For å være helt eksakt.[img_assist|nid=47388|title=|desc=|link=none|align=le

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 14 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå jakter han på «grønt gull».

Uke 15

Jeg har skrevet det før og skriver det gjerne igjen: Denne serien lever nå helt sitt eget liv og jeg får mindre og mindre innflytelse på utviklingen. Slik føles det i alle fall. For nå sitter jeg i varmen og svetter, bokstavelig talt og er forundret over hvor serien har tatt meg denne uken. Jeg har nemlig mailet med min selvoppnevnte skytshelgen og anonyme investor, Kaares Insider og det ble rimelig voldsomt for meg. For Kaares Insider mener nemlig at «gullegget» mitt er i ferd med å bli et så bra prosjektet at jeg ikke lenger skal prøve å hente inn millionene, men heller gå for milliardene. Jeg ønsker imidlertid å hemmeligholde selve forretningskonseptet en stund ennå, men kan si såpass at det handler om «grønt gull», og for å lykkes jobber jeg nå med forretningsplanen, noe Kaares Insider hjelper meg med. Og dette er hva han skriver om prosessen jeg skal igjennom når investorene skal tas:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lønner seg å hente penger i flere runder, jeg skulle anta tre i dette prosjektet. I første runde må du hente 1-3 millioner (men aldri mer enn du trenger!), for å dekke reiseutgifter til Kanariøyene, engasjere fagfolk for å utarbeide et profesjonelt prosjekt m.m. I neste runde trenger du kapital til den rent administrative gjennomføringen så vel for å arbeide med å hente inn resten av nødvendig investeringskapital. Runde to ligger på vel et sted fra 5 til 30 millioner. Runde tre kan gjerne gjennomføres ved en formell emisjon mot det åpne markedet (forutsatt at du har nok Vollvik/Fredriksen buzz rundt konseptet, og det ligger du jo godt an til). I fase tre vil du hente resten (200-2000 millioner avhengig av kosten du beregner deg frem til). Hver av disse rundene vil du åpenbart få redusert din eierandel, men jo mer du oppnår i hver runde og jo mindre du må be om i neste, desto bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg blir igjen stum og matt av dimensjonene på prosjektet jeg har startet og tallene er i ferd med å bli rimelig voldsomme for meg og jeg svarer som følger:

Tror ikke jeg helt skjønner ennå at vi faktisk snakker om mange mulige milliarder. Er på en måte litt ute av proporsjonene for meg og tror at denne må jeg jobbe litt med. Få forståelsen for at disse summene faktisk er mulig. Først da tror jeg at jeg kan lykkes 100 prosent. Skal skjerpe meg og starte prosessen.

Hvorpå Kaares Insider svarer:

Kaare, det er en flott og viktig refleksjon du kommer med i avrundingen din.
Jeg er en av de som mener at det ikke finnes noe i denne verden som heter flaks. Alt som skjer og skapes, er et resultat av arbeid og standhaftighet fra initiativrike mennesker. Ingenting skjer ved at man sitter og venter på at det skal skje. Du har disse egenskapene Kaare!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ja, du har helt rett i at proporsjonene er ubegripelige i forhold til de dagligdagse summene vi omgås med, men historien har mang en gang vist at alt er mulig. En flott egenskap ved din forretningsidé er timingen - Verden ber på sine knær i dag etter fornybar og ikke-forurensende energi, så investeringsviljen er trolig høy. Dersom forretningsplanen blir troverdig og du får de rette støttespillerne med deg, så tror jeg personlig at du har større sannsynlighet for å lykkes med dette.

Igjen undres jeg og grubler og ser for meg alle de fantasibillionene der ute i det blå. Men samtidig begynner jeg så smått å tro at det er mulig. At jeg vil klare å hente inn de nødvendige milliardene bare jeg arbeider seriøst nok og følger de gode rådene jeg får underveis. Og jeg er godt i gang med forretningsplanen og den er tydeligvis alfa omega og jeg tror det er noe i ordtaket «To be big, you gotta think big». Men større enn dette tør jeg faktisk ikke tenke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig har denne uken vært full av andre overraskelser, og en av de største var den nye klimameldingen som ble lansert med brask og bram. For visst var den foruroligende, men den hadde også noen lyspunkter. Vannstanden i havet øker nå med 3,1 millimeter i året og ikke 1 centimeter slik det tidligere er blitt hevdet. Og for mitt prosjekt med avsaltningsanlegg som jeg lanserte i uke 7 vil det si at jeg kan redusere antall avsaltningsanlegg fra 9 000 til 3 000 for å holde vannstanden i havet tilsvarende det den er i dag de neste 100 årene. Og det gjør jo prosjektet langt mer realistisk. For hvis man fordeler antall avsaltningsanlegg på de fem verdensdelene, vil det si at man i snitt trenger 600 avsaltningsanlegg i hver verdensdel, noe som er fullt mulig. Dette åpner i tillegg for en større variasjon av avsaltningsanlegg slik at man kan kjøre både store, medium og små alt etter behovet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har så absolutt ikke gitt opp dette prosjektet og det tror jeg er lurt. For denne uken tok jeg kontakt med både forskningsstiftelsene CICERO ved universitetet i Oslo og SINTEF i Trondheim og igjen ble faktisk teorien min tatt på alvor. Hos CICERO ba de meg til og med skrive en artikkel om teorien min til neste utgave CICEROS eget magasin, og så vil de hjelpe meg å lansere teorien internasjonalt hvis jeg greie å bevise realismen i prosjektet rent vitenskapelig. Og det førte meg rett til SINTEF hvor jeg fikk en svært hyggelig samtale med en av seniorforskerne, som mente at dette var et spennende prosjekt, og hvis jeg ikke tar mye feil, er forskerne ved SINTEF nå i gang med å gjøre alle beregningene. Og da kan faktisk teorien få vitenskapelig medhold, om den da holder vann!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Kaares Insider er fornøyd med responsen fra CICERO og SINTEF og han mener dette vil kunne gi meg enda mer kredibilitet og tyngde overfor investorene når jeg skal starte forhandlingene med dem. For han skriver følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er positivt å høre at du jobber profesjonelt og strukturert med å få realitetskontrollert ideen din med erfarne fagfolk på de respektive områdene. Dette er viktig. Du vil også merke at du etter hvert vil få en gruppe med individer som alle ønsker å hjelpe deg videre, forutsatt at de tror på konseptet. Å ha anerkjente individer som Pål Presterud og SINTEF-medarbeidere i «stallen» din av rådgivere, gir prosjektet verdifull legitimitet. Dette igjen er argumentasjon som blir direkte verdifull for deg ved forhandlinger med investorer.

He! Kanskje var det et sjakktrekk fra min side å ta kontakt med de to stiftelsene. Legitimiteten blir i alle fall ikke mindre om jeg får de på lag.

En av de andre overraskelsene uken bød på kom fra min sponsor Cateno hvor sjefen sjøl kunne opplyse om at min nye internettavis for gründere, «Gründer1» snart er ferdig bygget. Og det er jeg svært fornøyd med. For nå selger jeg bra med annonser og bare i løpet av denne uken har jeg solgt annonser for 104.000 kroner og gitt ut tilbud for over 200.000 kroner, som jeg får svar på i løpet av neste uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og da begynner faktisk økonomien å være der den skal være. For hvis jeg bruker den velkjente tigangen for å verdifastsette hva «Gründer1» alt er verd, blir verdien med byggingen og annonsesalget på cirka kroner 1.200.000 kroner i tillegg til de rundt 50.000 kronene jeg har fra før. Så i løpet av disse 15 ukene har jeg så langt skapt omsettelige verdier og kontanter for 1,25 millioner kroner. Pluss det som måtte komme ut av mitt andre store prosjekt, «grønt gull».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den beregningen aner jeg imidlertid ikke hvordan jeg skal foreta og legger den på is inntil videre. Men hvis jeg får full klaff i neste uke, kan verdien på avisen plutselig komme opp i mellom 3 og 4 millioner kroner. Og siden jeg i tillegg alt har fått signaler om at det er en aktør i markedet som kan være interesserte i å kjøpe opp «Gründer1», har jeg all grunn til å være fornøyd. For nå går det aller meste min vei for tiden. Men hvor neste uke vil føre meg, det aner jeg ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.