Bulgarsk politi avslørte norsk pass-bløff

Bulgarsk politi avslørte norsk pass-bløff
Bulgarsk politi avslørte norsk pass-bløff

En norsk pensjonist ble grundig avslørt under ferieoppholdet i Bulgaria. Det skjedde da 60-åringen ville reise ut på det samme passet som allerede var meldt stjålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bulgarsk politi har sett seg lei på vestlige turisters forsøk på forsikringssvindel. I en nyhetsartikkel i den bulgarske nettavisen News.bg, brukes den norske 60-åringen som eksempel på hvordan turistene forsøker å lure til seg penger.

Den norske pensjonisten oppsøkte selv det lokale politiet i feriebyen Burgas ved kysten av Svartehavet. 60-åringen ba politiet om en bekreftelse til sitt forsikringsselskap, hvor det skulle stå at 7000 kroner og tre forskjellige identifikasjonspapirer var blitt stjålet.

Men bløffen ble avslørt da pensjonisten forsøkte å bruke det samme passet som var meldt stjålet ved utreisen.

Andre eksempler som den bulgarske nettavisen trekker frem er to yngre svenske turister. En 25-åring skal også ha rapportert et stjålent pass, men det ble funnet av politiet på hotellet.

En 19 år gammel svensk jente skal ha påstått at pass, billetter og penger var stjålet. Men etterforskningen viste at jenta hadde klart å miste dette selv i fylla kvelden før.

(Ill.foto: Scanpix)

Personvernpolicy