Seims kone og søster bedrageritiltalt

Seims kone og søster bedrageritiltalt
Seims kone og søster bedrageritiltalt

Kona og søsteren til Carl Fredrik Seim er tiltalt for grovt trygdebedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedrageritiltalt
Carl Fredrik Seim i Bergen tingrett. Nå er også hans kone og søster bedrageritiltalt. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .

Bergen (NTB): De skal ifølge politiet ha mottatt fiktiv lønn fra to av Seims selskaper, skriver BA. Den fiktive lønnen skal ha blitt brukt til mottak av trygdeytelser i form av sykepenger og senere fødselspenger. Ifølge påtalemyndigheten utgjør bedrageriene om lag 200.000 kroner for hver av dem. Tiltalen ble tatt ut under straffesaken mot Seim i vår. Carl Fredrik Seim er tiltalt for medvirkning til grovt bedrageri, og denne rettssaken kommer trolig opp til høsten. Ingen av de tre erkjenner straffskyld. BA har ikke kommet i kontakt med noen av de tiltalte.

I hovedsaken mot Seim er han tiltalt for å ha tømt flere selskaper for totalt 67,5 millioner kroner, blant disse verftet Mjellem og Karlsen. Saken i tingretten er avsluttet, og dom er ikke ventet før til høsten. Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen la ned påstand om fengsel i sju og et halvt år, mens Seims forsvarer Trygve Staff ba om at Seim frifinnes på de mest alvorlige tiltalepunktene. (©NTB)

Personvernpolicy