Reagerer mot SMS-spill på TV

Rådyre SMS-spill på TV rettet mot barn skal kontrolleres bedre. Tre tilsyn ber kulturminister Trond Giske (Ap) om å skjerpe loven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet, Medietilsynet og Forbrukerombudet skriver i et brev til Kulturdepartementet at dagens regelverk er utilstrekkelig.

- Eksempler på 60 kroner per SMS-melding finnes. Slikt blir det fort penger av, sier rådgiver Trude Felde i Lotteritilsynet til Aftenposten.

Onsdag skrev ABC Nyheter at Lotteritilsynet mener at NRK driver ulovlig lotteri når de tar fem kroner per SMS-svar for «Påskenøttene» til Roald Øyen.

Mange av SMS-konkurransene foregår om natten, og mange av dem bærer preg av å være et lotteri. Det er forbudt å drive lotterivirksomhet ved hjelp av tekstmeldinger.

Nå vil de tre tilsynene ha samordnede regler for SMS-spill.

En felles tipstelefon har ført til at de tre tilsynene har mottatt en rekke klager det siste halve året. TV 2s Sonen og TVNorges Mess-TV er blant programmene som har vært til vurdering.

Klagene går for det meste på at det koster for mye å delta, og at informasjon om priser enten er fraværende eller godt skjult. Dessuten mener mange at løftene om fine premier er ufullstendige og villedende. Premier blir heller ikke levert, mener mange. (©NTB)

Personvernpolicy