Undersøker økonomiske misligheter ved Heimevernet i Finnmark

Forsvaret etterforsker Heimevernet

Forsvaret etterforsker Heimevernet
Forsvaret etterforsker Heimevernet

I et halvt år har Forsvaret etterforsket økonomiske misligheter ved Heimevernet i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst en ansatt ved Heimevernet (HV) i Finnmark er allerede avhørt av Militærpolitiet etter et tips om økonomiske misligheter ved det som kalles HV-18. Siden nyttår har Forsvarets ulike kontrollorganer undersøkt et tips om pengesnusk.

HV-18s sjef, oberst Bror Sundstrøm, ønsker ikke å kommentere ABC Nyheters opplysninger. Han viser videre til Heimevernets stab, som bekrefter opplysningene:

- Vi har fulgt opp ett stykk formelt varsel som gikk utenom tjenestevei. Saken er nå sendt til Generaladvokaten, og vi avventer nå en anbefalning derfra, sier major Harald Aamoth.

Også fungerende sjef for Forsvarsstabens informasjonsavdeling, underdirektør Birgitte Frisch, bekrefter forholdet.

- I denne konkrete saken er ingenting avgjort ennå. Den er under undersøkelse, og behandles for tiden som en personalsak i Forsvaret, sier hun.

Hun nekter å opplyse hvor store beløp det er snakk om, hvor mange forsvarsansatte som eventuelt er involvert, gradene deres og hvilken form for økonomiske uregelmessigheter det handler om denne gangen.

Det eneste hun vil bekrefte er at en slik sak for tiden etterforskes ved HV-18.

- Ja, det kan jeg vel bekrefte, sier Frisch.

Det er ikke lenge siden ABC Nyheter kunne avsløre at Forsvaret etterforsket flere andre potensielt uærlige ansatte. Men underdirektøren mener likevel ikke at det har vært uvanlig mange slike episoder.

- Du må huske på at det er mer enn 15.000 ansatte i Forsvaret, selv om en slik sak er en for mye, sier hun.

- Når man ikke følger reglene, som vi jo har mange av i Forsvaret siden vi mottar skattepenger og er en maktutøver, så må det undersøkes nøye, sier underdirektøren.

Personvernpolicy